Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μικροί πολιτιστικοί θησαυροί του Ιονίου και η κρίση της πανδημίας- συζήτηση εκπροσώπων μουσειακών και πολιτιστικών φορέων

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
03 Ιουλίου 2020 / 10:08
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την επιτυχία της συζήτησης - τηλεδιάσκεψης με τους εκπροσώπους των μουσείων της Κέρκυρας, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαϊου, οι Μουσειακές Συλλογές Ιονίου Πανεπιστημίου συνεχίζουν

την προσπάθεια χαρτογράφησης των επίκαιρων ζητημάτων που απασχολούν τους φορείς πολιτισμού εν καιρώ πανδημίας του COVID-19 και συνομιλούν με τα μουσεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, ώρα 18.00 θα υπάρξει η δυνατότητα παρακολούθησης της συζήτησης μεταξύ των εκπροσώπων των μουσειακών και πολιτιστικών φορέων από την Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο, και Ιθάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στην πλατφόρμα ZOOM.
Οι άνθρωποι των μουσείων θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους από τις πρώτες μέρες της επανέναρξης λειτουργίας των οργανισμών τους, από την αδυναμία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για να ανοίξουν τα «μικρά» μουσεία, τον κοινωνικό ρόλο των μουσειακών οργανισμών καθώς και πως ένας πολιτιστικός οργανισμός μπορεί να παραμείνει ζωντανός υπό τις παρούσες συνθήκες και να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.Η στήριξη των «μικρών» φορέων είναι σημαντική και για αυτό το σκοπό οι Μουσειακές Συλλογές Ιονίου Πανεπιστημίου, θα συνεχίσουν να διοργανώνουν πρωτοβουλίες ενίσχυσης της φωνής τους και να συμβάλουν στο δημιουργικό αντίκτυπο των δράσεων τους στην κοινωνία.
Στη συνάντηση - τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν τα εξής μουσεία της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων:
Βερτζάγειο Λαογραφικό Μουσείο (Ζάκυνθος)
Βιβλιοθήκη Γρηγορίου Ξενόπουλου (Ζάκυνθος)
Εθνική Πινακοθήκη - Παράρτημα Κέρκυρας  (Κέρκυρα)
Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο (Κεφαλονιά)
Λαογραφικό Μουσείο Καμιναράτων (Κεφαλονιά)
Μουσειακές Συλλογές Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα)
Μουσείο Καποδίστρια (Κέρκυρα)
Μουσείο Σολωμού & επιφανών Ζακυνθίων (Ζάκυνθος)
Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο Ιθάκης (Ιθάκη)
Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας (Κέρκυρα)

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.