Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στα Γιάννενα

Ναρκωτικά
01 Ιουλίου 2020 / 18:15

Σύλληψη τριών ατόμων που διακινούσαν ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων - Ακόμα 24 άτομα στη δικογραφία, με κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική ομάδα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ).  Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Η παραπάνω ομάδα αποτελούνταν από τρεις ημεδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης.

Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και 24 άτομα. στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική ομάδα.
 
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 4.100 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, ένα φορτηγό, δύο μοτοσικλέτες και δύο πιστόλια κρότου - λάμψης

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων καθώς και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.



Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, προανακριτικών στοιχείων και ερευνητικών δεδομένων, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των μελών της ομάδας κατά το τελευταίο πεντάμηνο, ενώ εκτιμάται ότι εμπλέκονται σε περισσότερες από 50 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Αναλυτικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, δύο από τα μέλη της ομάδας  προμηθεύονταν ποσότητες κάνναβης από άγνωστο συνεργό τους στην Αλβανία, αποκρύπτοντας αυτές σε επαγγελματικό χώρο και ακολούθως από κοινού με τον τρίτο συνεργό τους τις διακινούσαν στη πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν οχήματα ενώ στις περιπτώσεις που η μεταφερόμενη ποσότητα ήταν μεγάλη, υπήρχε και δεύτερο όχημα που λειτουργούσε υποστηρικτικά ως προπομπός, διευκολύνοντας έτσι τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθη και ένας ακόμα ημεδαπός, ο οποίος προμηθεύτηκε ναρκωτικά από την εγκληματική ομάδα.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.