Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώνεται η ένταξη του Αγ. Σπυρίδωνα Λευκάδας στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων

Λευκάδα
30 Ιουνίου 2020 / 15:25

ΛΕΥΚΑΔΑ. Ολοκληρώνεται η ένταξη του Αγ. Σπυρίδωνα Λευκάδας στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων – Τοποθετείται ψηφιακή εκτύπωση στην κύρια όψη του μνημείου

Τα θετικά νέα για την εξέλιξη του έργου της αποκατάστασης του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα Λευκάδας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2014-2020 έφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, από την Κέρκυρα, μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε την προηγούμενη Παρασκευή (26/6) με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής με τη συμμετοχή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσας – Τσαγκαροπούλου.
 
Πλέον, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η υπογραφή της απόφασης ένταξης του έργου από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.
 
Μάλιστα, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, ολοκλήρωσε την απαραίτητη διαδικασία και έλαβε ειδική άδεια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, ώστε να τοποθετήσει σε ολόκληρη την πρόσοψη του Ι.Ν. του Αγ. Σπυρίδωνα, ψηφιακή εκτύπωση, που θα απεικονίζει την όψη του ναού.
 
«Ο εμβληματικός ναός του Άγιου Σπυρίδωνα θα ξαναβρεί την αίγλη του, θα δώσει μεγάλη ικανοποίηση στους Λευκαδίτες και θα λαμπρύνει το νησί μας. Η ψηφιακή εκτύπωση στην όψη του θα τον φέρει πιο κοντά στην πραγματικότητα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.