Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την παραχώρηση του Παραλιακού Μετώπου στο Δήμο

Λαϊκή Συσπείρωση
30 Ιουνίου 2020 / 15:23

Η τοποθέτηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, για την παραχώρηση του Παραλιακού Μετώπου στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" εξετάζει το κάθε θέμα από την σκοπιά ότι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και των λειτουργιών του Δήμου μας θα πρέπει να έχει επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών, με όποια μορφή και αν αυτοί εμφανίζονται.

Άρα για εμάς είναι βασικό η χρήση του παραλιακού μετώπου να διασφαλίζει μία ανάπτυξη για τους πολλούς. Κάτι τέτοιο δεν εξασφαλίζεται από τη σημερινή Δημοτική Αρχή που στον προσανατολισμό της έχει την περίφημη καπιταλιστική ανάπτυξη που το μόνο που κάνει είναι να εξασφαλίζει κέρδη για τους λίγους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη συζήτηση για το παραλιακό μέτωπο εξαιρείται το κομμάτι αυτό που έχει δραστηριότητα η εταιρεία ΟΛΚΕ ΑΕ και που προετοιμάζεται από την κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση με σίγουρες τις αρνητικές συνέπειες για το λαό της Κέρκυρας.

Το παραλιακό μέτωπο είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την πόλη της Κέρκυρας. Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του, η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση υπάρχοντων υποδομών, η προσθήκη νέων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες για ελεύθερους, ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους, με πράσινο, παιδότοπους, ψυχαγωγία, ναυταθλητισμό, αθλητισμό, πολιτισμό και μορφωτικές δραστηριότητες, με ταυτόχρονη ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κ πολιτιστικής κληρονομιάς. Από τη σκοπιά αυτή διεκδικούμε και στο παραλιακό μέτωπο οι χώροι να έχουν ελεύθερη πρόσβαση, κοινόχρηστο χαρακτήρα και κοινωφελείς χρήσεις.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι ανεξάρτητα της παραχώρησης στο δήμο, ο ΟΛΚΕ, η δημοτική αρχή και οι κυβερνήσεις (της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα), σχεδιάζουν την όποια ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου στο πλαίσιο των αναγκών των μεγάλων συμφερόντων και όχι για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού της Κέρκυρας.

Μόνο η πολύμορφη λαϊκή παρέμβαση μπορεί να εξασφαλίσει την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας.