Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει από 1η Ιουλίου το Μουσείο Καποδίστρια

Μουσείο Καποδίστρια
30 Ιουνίου 2020 / 15:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την 1 Ιουλίου 2020 και κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας και επίσημων αργιών) και από τις 10:00 έως τις 16:00, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί ξανά το κτήμα της Κουκουρίτσας,

να περιηγηθεί στη μόνιμη έκθεση για τον Ι. Καποδίστρια και να ανακαλύψει τη ζωή και το έργο του Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας, καθώς και να απολαύσει τον υπέροχο κήπο και το Καφέ του Μουσείου.
 
Το Μουσείο Καποδίστρια εφαρμόζει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας των επισκεπτών και του προσωπικού και προσφέρει νέες υπηρεσίες. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονται νέος εξοπλισμός και ειδικές σημάνσεις για τη διατήρηση αποστάσεων 2μ εντός της έκθεσης με απαραίτητη τη χρήση μάσκας. Ανώτατος αριθμός επισκεπτών ανά πάσα στιγμή μέσα στην έκθεση: 18 άτομα. Αντίστοιχα στον υπαίθριο χώρο και το Καφέ οι αποστάσεις που θα τηρούνται είναι κατ’ ελάχιστο 1,5μ. 
 
Στο πλαίσιο των προσαρμογών, το Μουσείο Καποδίστρια δημιούργησε μια νέα, εύκολη στη χρήση, ψηφιακή εφαρμογή για κινητά/tablets για την απρόσκοπτη πρόσβαση των επισκεπτων στην ατομική ακουστική ξενάγηση σε 4 γλώσσες και σε όλο το εποπτικό υλικό της έκθεσης. Στην εφαρμογή αυτή μπορούν να συνδέονται οι επισκέπτες ελεύθερα, μέσω του free Wi-Fi του Μουσείου, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια στο κοινό και ευελιξία κατά την περιήγηση.
 
Αντίστοιχα και στο Καφέ του Μουσείου στον Κήπο, ο κατάλογος (menu) θα παρέχεται ψηφιακά, μέσω της ίδιας εφαρμογής. Ακόμη, με γνώμονα την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον, για την εξυπηρέτηση των πελατών του Καφέ, φέτος θα χρησιμοποιηθούν μιας χρήσης, οικολογικά και βιοδιασπώμενα είδη εστίασης και συσκευασίας, τα οποία θα συγκεντρώνονται σε ειδικά διαμορφωμένους κάδους ανακύκλωσης. 
 
Σε μια χρονιά που όλοι δοκιμαζόμαστε, το Μουσείο Καποδίστρια παρότι κλειστό για επίσκεψη για τρεις και πλέον μήνες, διατήρησε την επαφή του με το κοινό επικοινωνώντας ψηφιακά μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο διαδικτυακό πρόγραμμα  “Μένουμε Σπίτι Παρέα με το Μουσείο Καποδίστρια”. Από αυτή την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, το  κοινό θα έχει και πάλι τη δυνατότητα να επισκεφθεί με ασφάλεια την μόνιμη έκθεση του Μουσείου, να περιηγηθεί στην εξοχική κατοικία της οικογένειας στο λόφο της Κουκουρίτσας απολαμβάνοντας τη φύση, το καλοκαίρι και τον όμορφο χώρο του café. Για τις θερινές εκδηλώσεις του Μουσείου, μείνετε συντονισμένοι για ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα!