Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι απαντήσεις Υδραίου για Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας, Αδελφάτα, Βίδο & ΔΕΥΑΚ

Υδραίου Μερόπη
30 Ιουνίου 2020 / 13:20

Τι είπε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, χθες (29/6) στο δημοτικό συμβούλιο, σε μια σειρά ερωτήσεων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε μια σειρά από ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων κλήθηκε ν’ απαντήσει, στη χθεσινή (29/6) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο, η Δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου.

Μεταξύ άλλων, η Μερόπη Υδραίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Σπύρου Βλάχου της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» (Καλούδης) για την περιουσία και τις μισθώσεις των ακινήτων των Αδελφάτων, τόνισε πως χρειάζεται «νοικοκύρεμα» και γι’ αυτό έχει προτείνει να συναντηθούν τα δύο διοικητικά συμβούλια με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος.
Παράλληλα, η Δήμαρχος επεσήμανε πως γίνεται διαχειριστικός έλεγχος, πρέπει ωστόσο, να υπάρχει μεγάλη προσοχή στο τι και πού λέγεται, καθώς πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, με τον Σπύρο Βλάχο ωστόσο, να διαφωνεί ως προς το σκέλος των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, καθώς μια μίσθωση ακινήτου δεν μπορεί να θεωρείται ως τέτοιο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της  παράταξης «ΛΑ.ΣΥ.» (Μπορμπότης), Γιάννης Πιέρρης, έκανε ερώτηση σχετικά με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ, καθώς -όπως τόνισε- η εταιρεία έχει προχωρήσει σε έμμεση αύξηση των τιμολογίων της. Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τον κ. Πιέρρη, επειδή η ΔΕΥΑΚ αδυνατεί να κάνει μετρήσεις κάθε τρεις μήνες, επισκέπτεται τα ρολόγια κάθε εξάμηνο, οπότε η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη, κάτι που σημαίνει ότι ο καταναλωτής χρεώνεται σε μεγαλύτερη τιμολογιακή κλίμακα.
Η Μερόπη Υδραίου συμφώνησε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα, είναι γνωστό στη δημοτική Αρχή και από τις πολλές περιπτώσεις ενστάσεων που υπάρχουν και τόνισε ότι μετά τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ πρέπει να βρεθεί λύση.



Η δημοτική σύμβουλος Άντζελα Ρίγγα της παράταξης «Κερκυραϊκή Αναγέννηση – Φωνή Δημότες για Διαφάνεια» (Σαρλής), απηύθυνε ερώτημα για το Βίδο και τη διασύνδεσή του με την Κέρκυρα, με την Δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου, να ξεκαθαρίζει ότι το καΐκι του Δήμου, έπειτα από πολύμηνη παραμονή του στο καρνάγιο και πολλές εργασίες, είναι πλέον πανέτοιμο να εξυπηρετήσει το κοινό.
Μάλιστα, όπως είπε η Δήμαρχος, ολοκληρώθηκε και ο διαγωνισμός για τον καπετάνιο, οπότε σε λίγες μέρες, πιθανότατα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, θα υπάρχει κανονικά ακτοπλοϊκή διασύνδεση του Βίδο με την Κέρκυρα, σε καθημερινή βάση, με συχνά δρομολόγια, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Τέλος, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κέρκυρα 180», Μαρίας Δρυ, αναφορικά με τον Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας, τόνισε ότι -έπειτα από συναντήσεις και συζητήσεις της δημοτικής Αρχής με φορείς, συλλογικότητες και κατοίκους- έχει σταλεί στην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, Τένια Ρηγάκου, το προσχέδιο του Κανονισμού, προκειμένου αυτό να εγκριθεί.
Εφόσον αυτό γίνει, σύμφωνα με τη Μερόπη Υδραίου, ο φάκελος θα σταλεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και αν εγκριθεί κι εκεί, τότε θα επιστρέψει στην Κέρκυρα προκειμένου να ξεκινήσει η διαβούλευσή του.