Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όταν νομίζεις ότι η πανδημία είναι μπλόφα του... Σόρος!

editorial
30 Ιουνίου 2020 / 12:24

Ο κόσμος θα είναι λίγος. Άφιξη δώδεκα και δεκαπέντε αεροπλάνων ισοδυναμεί με δυόμισι, τρεις χιλιάδες τουρίστες, που θα χαθούν αυτοστιγμή στην αχανή, κερκυραϊκή επικράτεια τουριστικών κρεβατιών κι αντίστοιχων επισιτιστικών τραπεζοκαθισμάτων.

Άλλωστε σειρά μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, το ζύγισαν, το μέτρησαν, και η απάντησή τους στο ερώτημα «πότε ανοίγετε;», ήταν αρνητική. Στον κόσμο της αγοράς, κανείς δεν εκτίθεται, προκειμένου να μπει μέσα. Κι απομένει η ζωοδότρα εργασία ν' αναλογίζεται πως θα περάσει μέχρι του χρόνου με το μισό, στην καλύτερη περίπτωση, εισόδημα από πέρσι!

Ύστερα είναι και η αγωνία, σε ποιον θα πέσει ο «μουντζούρης»; Κι όταν γίνεται αυτή η συζήτηση είτε για να δικαιολογήσει αποφάσεις είτε ως εκδήλωση πραγματικής ανησυχίας, αναφέρεται στην εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα μεταφοράς κρουσμάτων από τις Χώρες προέλευσης στην covid-19 free Κέρκυρα. Περίοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής που επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τα 49 κρεβάτια της καραντίνας, ο μη γένοιτο, διαμαρτύρονται. Μέχρι ώρας ανεπίσημα αλλά πάντως σθεναρά. Αισθάνονται σαν οι κάτοικοι ενός λαζαρέτου (ελληνιστί, λοιμοκαθαρητρίου). Είτε αποδειχθούν υπερβολικοί οι φόβοι είτε (το απευκταίον) όχι, η Πολιτεία θάπρεπε να είναι έτοιμη να δώσει ανταποδοτικά αντί να κρύβεται, θυμίζοντας την ξεβράκωτη με τον φερετζέ!
Όσο για την επάρκεια του νοσοκομειακού οπλοστασίου, καλό θα ήταν να ακούμε περισσότερο τους ανθρώπους που υπηρετούν τη δημόσια Υγεία (σ.σ. και 'κείνοι ίσως θα βοηθούσαν με την επίδειξη μέτρου). Διότι αφού οι κυβερνητικοί αληλοσυγχαίρονταν επί μέρες για την προμήθεια του εργαστηρίου μοριακού τεστ, που προσέδιδε δήθεν διαγνωστική επάρκεια στο νοσοκομείο μας, τώρα δειλά, δειλά αποφαίνονται για τον μικρό αριθμό διαθέσιμων αντιδραστηρίων, που φτάνουν μόνον για μισή μέρα, τουλάχιστον με τους ρυθμούς και τα μεγέθη που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς. Η διαπίστωση δικαιώνει τις αρχικές επιφυλάξεις Ρουμπάτη, που αλίμονο κάμφθηκαν υπό την πίεση μιας σέλφι των κομματικών παραγόντων με το θαυματουργό μηχάνημα!
Όσο για την υπηρεσιακή ετοιμότητα να ελέγξει πριν από την εναρκτήρια Τετάρτη τον βαθμό τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την εκπαίδευση του προσωπικού, εκτός των εκδηλώσεων-άλλοθι που πραγματοποιούνται και των προειδοποιήσεων μπλόφα ότι θα σας ελέγξουμε, τα υπόλοιπα κινούνται στους συνήθεις ρυθμούς της ελληνικής πραγματικότητας. Με την ελπίδα ότι το τουριστικό καλοκαίρι δεν θα έχει ως συνέπεια τη διάχυση των συμπτωμάτων ομοιόμορφα σ' ολόκληρη τη γηραιά Ήπειρο, που παρότι γέρασε μυαλό δεν βάζει!