Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξανάπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες στον Ερημίτη

ερημίτης
29 Ιουνίου 2020 / 12:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπογράφτηκε το Μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης ανάμεσα στις Υπηρεσίες του υπ. Πολιτισμού και την NCH Capital, που είχε τεθεί αρμοδίως ως προϋπόθεση, προκειμένου να επιτραπούν οι εργασίες στον Ερημίτη. Εν προκειμένω και σε πρώτη φάση στον χώρο όπου ήταν το Φυλάκιο του Ναυτικού.

Έτσι οι μπουλντόζες ξανάπιασαν δουλειά, γκρεμίζοντας τις εγκαταστάσεις (σ.σ. όχι τον παλιό μύλο) υπό την επιτήρηση αρχαιολόγου της Εφορείας Κερκύρας.
Η επέκταση των εργασίων στον υπόλοιπο χώρο, σύμφωνα με το ειδικό χωροταξικό που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία, θα γίνουν εφόσον εκδοθούν οι σχετικές άδειες, και από την Αρχαιολογία, και προσληφθούν αρχαιολόγοι, όπως ο νόμος ορίζει σ' αυτές τις περιπτώσεις, για την εποπτεία κατά την διάρκεια των όποιων εργασιών.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογος έλεγχος πραγματοποιήθηκε κατά το πρόφατο παρελθόν όταν έγιναν από την εταιρεία διερευνητικές τομές, γεωλογικού και όχι αρχαιολογικού, ενδιαφέροντος, τα αποκαλούμενα «καρότα». Εξ' αυτών συνάγεται ότι δεν έχει γίνει ανασκαφικός έλεγχος στην περιοχή, ο οποίος πιθανότατα θα προκύψει, προϊόντος του κατασκευαστικού έργου.