Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί...», με τις κατασκηνώσεις στο Βίδο!

βίδο
27 Ιουνίου 2020 / 10:06
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Την επομένη της κατάθεσης στο Ειρηνοδικείο της αίτησης για την ίδρυση σωματείου πολιτών με τη ματιά τους στο νησί του Βίδο, τα μέλη της προσωρινής τους διοίκησης βρέθηκαν ξανά για αυτοψία στο νησάκι, στην είσοδο της ιστορικής πόλης της Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο νησί του Βίδο βρέθηκαν πρωί, πρωί το Σάββατο, τα μέλη της προσωρινής διοίκησης του φερώνυμου σωματείου, που ιδρύθηκε από πλήθος Κερκυραίων ως εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη φροντίδα και την επανένταξη του μικρού νησιού στη ζωή της πόλης.

Στα καλά νέα, η είδηση ότι το δημοτικό καΐκι είναι έτοιμο να πέσει στο νερό και να ξεκινήσει έτσι η συχνή σύνδεση, αποκαθιστώντας την επισκεψιμότητα, που χωρίς αυτό γίνεται «αλά καρτ». Βρέθηκε και ο καπετάνιος, που θα αμοίβεται από το Δήμο. Το εισιτήριο 2 € με εκπτώσεις για ΑΜΕΑ κ.α. ειδικές περιπτώσεις επιβατών.

Στα κακά νέα, το γεγονός ότι για μια ακόμα χρονιά δεν θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις. Αυτή τη φορά λόγω των περιορισμών του κορονοϊού. Άλλωστε για τον ίδιο λόγο και η Μητρόπολη έχει ανακοινώσει ότι δεν θα λειτουργήσει φέτος τις κατασκηνώσεις της.

Στο νησάκι εξακολουθεί η εικόνα της εγκατάλειψης που εξέπεσε τουλάχιστον μια δεκαετία τώρα. Αυτή η εικόνα αναδύεται και από τις παραλίες του και επισημαίνεται στις παρατηρήσεις των μελών του σωματείου.

Όμως είναι εγκατεστημένη εργολαβία για την αποκατάσταση κτηρίων και τη δημιουργία των προϋποθέσεων αδειοδότησης και λειτουργίας των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων, μόλις επιτραπεί κάτι τέτοιο.  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.