Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το σκάκι επιστρέφει στη βάση του, στην Πάνω Πλατεία

Σκακιέρες
26 Ιουνίου 2020 / 10:32
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα παλιά του "λημέρια" στην Κέρκυρα επιστρέφει το σκάκι.

Από χθες, το συνεργείο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ξεκίνησε τις εργασίες τοποθέτησης, δύο μαρμάρινων σκακιέρων που μεταφέρθηκαν από το Παλιό Λιμάνι. 
Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, ο Δήμος αποφάσισε να μεταφέρει δύο σκακιέρες σε αυτό το όμορφο, σκιερό πλακόστρωτο στην Πάνω Πλατεία. Έτσι οι σκακιστές, ξαναγυρνούν στη βάση τους, αφού πριν από πάρα πολλά χρόνια, σε αυτήν την περιοχή άνοιξε το πρώτο γραφειάκι του Ομίλου, από όπου μάλιστα ξεκίνησε και τη λαμπρή του πορεία ο, Γκραν Μετρ πλέον, Σπύρος Σκέμπρης.



Επί τόπου βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, ο οποίος επιβλέπει την εξέλιξη των εργασιών. Όπως είπε στο enimerosi.com, ο χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα, με την τοποθέτηση μεταλλικού διαχωριστικού, ώστε να γίνει ένα καινούριο, φιλόξενο στέκι για τους νέους και παλιούς σκακιστές του νησιού.  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.