Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γενική ιερατική σύναξη στην Μητρόπολη Κέρκυρας

Ιερά Μητρόπολη
26 Ιουνίου 2020 / 09:50

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Νεκτάριος, ζήτησε περαιτέρω δραστηριοποίηση, τόσο στην λειτουργική, όσο και στην ποιμαντική ζωή, αλλά και διοικητική τάξη στις ενορίες - Συζητήθηκε και το θέμα της λιτανείας της 11ης Αυγούστου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ» συγκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου η πρώτη μετά την καραντίνα γενική ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Κατ’  αυτήν, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ενημέρωσε τους ιερείς για όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, για το θέμα της θείας κοινωνίας, αλλά και κατέθεσε προβληματισμούς για την διακονία των πατέρων στις αλλαγές συνθηκών που προέκυψαν.

Ο κ. Νεκτάριος ζήτησε περαιτέρω δραστηριοποίηση τόσο στην λειτουργική και ποιμαντική ζωή, όσο και προσπάθεια να υπάρχει διοικητική τάξη στις ενορίες. Έγινε μεγάλος διάλογος σχετικά με την λιτανεία της 11ης Αυγούστου και συζητήθηκαν ποιμαντικά ενδεχόμενα σε περίπτωση που έχουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε την ανάγκη για προσευχή και προσέγγιση των αναγκών των ανθρώπων, ενώ τόνισε ότι η τοπική Εκκλησία οριοθέτησε μέσα από την κρίση το τι έχει να περιμένει τόσο από τους ιθύνοντες όσο και από την κοινωνία γενικότερα.

Εξέφρασε την χαρά του που οι ιερείς έμειναν στις επάλξεις, λειτούργησαν παρά τις δυσκολίες και τόνισε ότι ο λαός παρέμεινε και παραμένει κοντά στην Εκκλησία.