Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Το Πολίτευμα καθημερινά απαξιώνεται & αμφισβητείται» (video)

Μπιάγκης Δημήτρης
25 Ιουνίου 2020 / 17:35

«Κάποιοι παρακρατικοί μηχανισμοί δείχνουν τα δόντια τους...», τόνισε ο Βουλευτής Κέρκυρας με το ΚΙΝ.ΑΛ. στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

ΑΘΗΝΑ.  Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια της Πέμπτης 25 Ιουνίου στη Συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις Τροποποιήσεις που αφορούν το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Κέρκυρας, στην αρχή της Ομιλίας του, ο Δημήτρης Μπιάγκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «το σημερινό Νομοσχέδιο, μετά τις πρόσφατες «πολιτικές εξελίξεις» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «επίκαιρο».



Το «χθες» μάς διδάσκει ότι  «σήμερα» είναι ευθύνη και χρέος όλων μας να προχωρήσουμε άμεσα, βέλτιστα και τάχιστα  σε ριζικές  αλλαγές ως προς το Θεσμό της Δικαιοσύνης.

Υπάρχει σοβαρό θεσμικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα. Η Δημοκρατία, η διαφάνεια, η ελευθεροτυπία, η ανεξαρτησία του τύπου καθημερινά αμφισβητείται. Επιβάλλεται η δημιουργία άμεσα ενός Μοντέλου Διακυβέρνησης που θα βασίζεται στην αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών και θα εγγυάται, παράλληλα την αποτελεσματική λειτουργία, την αμεροληψία και την διαφάνεια των θεσμών». 

Επιπροσθέτως, ο κ. Μπιάγκης αναφέρθηκε και στην λεγόμενη «λίστα Πέτσα». «Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς..Η Διαφάνεια και ο ενήμερος πολίτης ενδυναμώνουν το οπλοστάσιο της Δημοκρατίας.

Απαντήστε, λοιπόν, κύριοι της Κυβέρνησης για την οικονομική στήριξη στα ΜΜΕ, για την λογική με την οποία μοιράσατε τα 20 εκατομμύρια ευρώ, δώστε επιτέλους στη δημοσιότητα τη λίστα «Πέτσα» όπως έχει ονοματιστεί. Η κοινωνία δυσφορεί και δυσπιστεί. Οι πολίτες προσπαθούν να βρουν το δίκαιο τους και χάνονται μέσα στην πολυνομία, στην γραφειοκρατία, στις αναρίθμητες σελίδες, στις χαοτικές επεξηγήσεις άρθρων… Είναι πια ευθύνη όλων μας  να εξελιχθούμε, να  απλοποιήσουμε διαδικασίες, να κωδικοποιήσουμε όπως γίνεται με το παρόν Σχέδιο Νόμου, να συμβαδίσουμε με τις ανάγκες της εποχής».

Ακόμα, ο κ. Μπιάγκης τοποθετήθηκε εκτενώς και για το επίδομα των Δικηγόρων-Συναδέλφων: «Ισχύει τελικά η δέσμευση ή όχι του Πρωθυπουργού ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Πότε επιτέλους θα καταβληθούν αυτά τα χρήματα που έχετε υποσχεθεί στους Δικηγόρους-Συναδέλφους; Και θα πρέπει κύριε Υπουργέ να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας ότι είναι ο μόνος κλάδος που ακόμα δεν επιστρέψει στην λεγόμενη «Κανονικότητα»».

Κλείνοντας, ο Βουλευτής υπογράμμισε για ακόμη μία φορά για την εκ βάθρων και εκ θεμελίων επιτακτική ανάγκη αλλαγών και τομών στο Θεσμό της Δικαιοσύνης.
Ειδάλλως, «οι εξελίξεις θα είναι δυσοίωνες για ολόκληρη τη χώρα, για τη Δημοκρατία. Δεν πρέπει να σταθούμε αδρανείς. Τίθεται πια ζήτημα φερεγγυότητας και αξιοπιστίας του Πολιτεύματος».