Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκκληση Π. Τζάννε προς Δήμο Νότιας Κέρκυρας για το ΔΗΠΕΘΕ (video)

ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
25 Ιουνίου 2020 / 17:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως έκανε γνωστό, το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ δεν έχει συγκροτηθεί μέχρι στιγμής σε σώμα και αυτό διότι ακόμη δεν έχουν οριστεί οι εκπρόσωποι από την πλευρά του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

Η αντιδήμαρχος, ως πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας,  στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη την οποία παραχώρησε αναφέρθηκε συνοπτικά και στη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ του οποίου προεδρεύει. Όπως έκανε γνωστό, το Δ.Σ. ΔΗΠΕΘΕ δεν έχει συγκροτηθεί μέχρι στιγμής σε σώμα και αυτό διότι ακόμη δεν έχουν οριστεί οι εκπρόσωποι από την πλευρά του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

Μάλιστα, η κ. Τζάννε έκανε έκκληση για τον ορισμό των εν λόγω μελών ώστε το ΔΗΠΕΘΕ να μπορέσει να προχωρήσει κανονικά στη σύσταση του Διοικητικού του Συμβουλίου με ό,τι αυτό σημαίνει για την διεκπεραίωση των διοικητικών και άλλων θεμάτων λειτουργίας του.
          
Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει και οι φορείς που έχουν επιφορτιστεί με την επιχορήγηση του ΔΗΠΕΘΕ να προχωρούν εγκαίρως στην καταβολή των προβλεπόμενων χρημάτων καθώς αν  κράτος και  Περιφέρεια, δεν καταβάλουν αυτά τα ποσά δημιουργείται πρόβλημα ως προς την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε η κ. Τζάννε, το ΔΗΠΕΘΕ αποτελεί γνήσιο τέκνο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και το πολιτιστικό έργο το οποίο επιτελεί είναι αδιαμφισβήτητο. Αυτό που σε κάθε περίπτωση είναι αδιαπραγμάτευτο για τη δημοτική αρχή, επεσήμανε η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ είναι η ύπαρξη και η λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ κάτω από τη σκέπη του Δήμου της Κεντρικής Κέρκυρας για να τονίσει επιπρόσθετα ότι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι άλλοι σήμερα τυχαίνει να εμπλέκονται με τον φορέα μετά την διαίρεση του ενιαίου Δήμου. Είναι προφανές βέβαια ότι μετά το νέο χωροταξικό της αυτοδιοίκησης, εφόσον συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΗΠΕΘΕ θα έχει διαδημοτικό χαρακτήρα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Θεάτρου Μον Ρεπό, η κ. Τζάννε έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη εργολαβία απαραίτητης συντήρησης του Θεάτρου προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία φιλοξενώντας και θιάσους από άλλες περιοχές της χώρας μας με την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.