Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι τοίχοι του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Ματθαίου απέκτησαν ζωή

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ματθαίου
25 Ιουνίου 2020 / 16:04
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ζωγραφιές που φέρνουν αναμνήσεις, με εικόνες από τη φύση, τη σχολική ζωή και τα παιχνίδια των μικρών

παιδιών ζωντάνεψαν οι άχαροι τοίχοι του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Ματθαίου με την συμβολή της δασκάλας των εικαστικών, Ναυσικάς Μοσχοπούλου. Σε ανάρτησή του στην σελίδα του στο fb ο  Διευθυντής του σχολείου, Βασίλης Μαγουλάς, τόνισε τα εξής: «Έχω πει πολλές φορές πόσο περήφανος νιώθω για τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς που υπηρετούμε μαζί στο ίδιο σχολείο, από το δάσκαλο της τάξης μέχρι την όποια ειδικότητα.

Αν και σπάνια αναφέρομαι σε ονόματα συναδέλφων, αυτή τη φορά θα κάνω μια μικρή εξαίρεση. Φέτος στο μάθημα των Εικαστικών, ένα μάθημα ίσως για κάποιους παρεξηγημένο, αλλά κατά τη γνώμη μου πόσο σημαντικό κι απαραίτητο, τοποθετήθηκε η συνάδελφος εκπαιδευτικός Ναυσικά Μοσχοπούλου. Κάθε Τρίτη και Τετάρτη ερχόταν με ρούχα καθαρά κι έφευγε με λερωμένα έχοντας όμως κερδίσει την αγάπη όλων μας και κυρίως των μαθητών της. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε σχεδιάσει να ζωντανέψουμε τους τοίχους του σχολείου μας. Στους άχαρους τοίχους θα δίναμε ζωή με εικόνες από το παλιό αναγνωστικό για να θυμίζει στους "μεγάλους" και να εμπνέει τους "μικρούς". Κάτι ο καιρός, κάτι η καραντίνα του κορωνο'ι'ού ο σχεδιασμός ξεκίνησε με το άνοιγμα των σχολείων.

Η κυρία Ναυσικά και οι μαθητές όλων των τάξεων με τα πινέλα τους και τα χρώματά τους ανέλαβαν δράση. Το αποτέλεσμα καταπληκτικό.
Ναυσικά Μοσχοπούλου σ ευχαριστώ πολύ που μας ομόρφυνες σαν άνθρωπος και σαν εκπαιδευτικός. Ευχαριστώ όλους τους μαθητές μας, αλλά κι όλους τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς γιατί με κάνετε να νιώθω σημαντικός από τη θέση από την οποία υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση».


Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.