Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Μετέωροι χιλιάδες εργαζόμενοι – Θα κάνετε κάτι, κύριε Υπουργέ;»

Δημήτρης Μπιάγκης
25 Ιουνίου 2020 / 13:40

ΑΘΗΝΑ. Τα αιτήματα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κέρκυρας καθώς και των Σωματείων των Εργαζομένων

στο Αστικό ΚΤΕΛ, των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, των Επαγγελματιών Μουσικών, των Μαγείρων, Μισθωτών Οδηγών Ταξί, των Εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό και των Ξεναγών έφερε στην Βουλή, ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, μέσω Αναφοράς που κατέθεσε διά του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
 
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής καλεί τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση να απαντήσει κατά το άρθρο 125 του Κανονισμού της Βουλής, αναφορικά με το εργασιακό κομμάτι που επικρατεί στον τομέα του Τουρισμού, ζητώντας τη διευθέτηση και ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:

1. Την καθολική και χωρίς όρους και προϋποθέσεις επιδότηση όλων των εργαζομένων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον Τουρισμό.

2. Τη διασφάλιση της εφαρμογής της ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 13/6/2020 από όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις που εμπίπτουν σε αυτήν, αλλά και τη δυνατότητα σε όλους τους εργαζομένους να καταχωρήσουν μόνοι τους την αναστολή τους μέσως Εργάνης, όπου η διασταύρωση των στοιχείων από το Κράτος είναι απλή διαδικασία.

3. Την πρόβλεψη επιδόματος ανεργίας για τους πληττόμενους εργαζόμενους και για τους χειμερινούς μήνες έως τον Απρίλιο του 2021, καθώς τη μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για θεμελίωση δικαιώματος ανεργίας σε όλα τα επαγγέλματα που έχουν πληγεί.

4. Τη ρύθμιση αποπληρωμής λογαριασμών Κοινής Ωφελείας και τη διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο για το διάστημα κατά το οποίο οι εργαζόμενοι των πληγέντων κλάδων παραμένων χωρίς δουλειά.