Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοντογιάννης: «Έναν Καχριμάνη χρειάζεται η Κέρκυρα προκειμένου να δει αθλητικά έργα»

Κοντογιάννης Παναγιώτης
22 Ιουνίου 2020 / 17:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Για την έλλειψη αθλητικών υποδομών στην Κέρκυρα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην απέναντι ηπειρωτική όχθη και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Ηπείρου, μίλησε ο επιτυχημένος προπονητής μπάσκετ, Παναγιώτης Κοντογιάννης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στο πλαίσιο της αθλητικής εκπομπής «Τα Κερκυραϊκά Σπορ» στο Start TV ο προπονητής μπάσκετ, Παναγιώτης Κοντογιάννης, πέραν του μπάσκετ μίλησε και για αλήθειες που μπορεί σε κάποιους να μην αρέσουν, αλλά εκτιμούμε ότι έχει απόλυτο δίκιο.

Ο σπουδαίος αυτός προπονητής, ο οποίος είναι Αθηναίος (Παγκράτι) με θητεία και στον Φαίακα της Β΄ Εθνικής (σήμερα Α2) τη δεκαετία του ΄80 και αυτός που το πέτυχε να την ανεβάσει πάλι μετά 32 χρόνια (τώρα είναι στον Ιόνιο), μίλησε για μπάσκετ και όταν ρωτήθηκε για τις εγκαταστάσεις και αν επαρκούν για 14-15 ομάδες στο νησί είπε χαρακτηριστικά:

«Η Κέρκυρα έπρεπε να είναι στην Περιφέρεια Ηπείρου, γιατί εκεί ο Καχριμάνης που αγαπάει τον αθλητισμό έχει κάνει πάνω από δέκα γήπεδα.  Μέσω Περιφέρειας και όχι Δήμων μπορούν να γίνουν αθλητικά έργα, η Κέρκυρα χρειάζεται απαραίτητα ένα ακόμη κλειστό. Τα χρήματα τα έχει η Περιφέρεια, προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ και αν υπάρχει πολιτική βούληση όλα γίνονται».

Και έχει απόλυτο δίκιο ο έμπειρος και εξαίρετος προπονητής, ο οποίος αποφάσισε να γίνει μόνιμος κάτοικος της Κέρκυρας, αφού εμείς υπενθυμίζουμε ότι πάνω από 42 χρόνια δεν βρέθηκε αυτός που θα κάνει το γήπεδο του Κερκυραϊκού, φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την επιτυχία της Γεωργάτου που πέραν των φωτογραφιών όλων (Δημάρχων, Νομάρχη, βουλευτών κλπ) είχαν εξαγγελθεί 2 κλειστά στη Βόρια Κέρκυρα προς τιμήν της και φυσικά ούτε πέτρα δεν έπεσε, είχε ριχτεί σκελετός για να γίνει κλειστό στη Λευκίμμη τριάντα χρόνια πριν περίπου, ούτε εκεί προχώρησε τίποτε και με τα ψέματα ο Κερκυραϊκός αθλητισμός βγάζει σπουδαίους αθλητές.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης έχει κάνει πολλά, πρόσφατα ένα ολόκληρο έτοιμο κλειστό για μπάσκετ, μεταφέρθηκε στα Γιάννενα και θα δοθεί σε χρήση και μεις έχουμε κάποιες αλλαγές σε χλοοτάπητες ποδοσφαιρικών γηπέδων σχέδια και υποσχέσεις για κλειστό σε Βόρια και Νότια Κέρκυρα και περιμένουμε πάνω από 3 χρόνια για αλλαγή δαπέδου στο βοηθητικό κλειστό του ΕΑΚΚ.

Μεγάλη και σωστή κουβέντα εξεστόμισε ο κ. Κοντογιάννης...
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια