Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη (video)

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας
20 Ιουνίου 2020 / 12:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχαν το πρωί του Σαββάτου στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νίκος Μποζίκης χαρακτήρισε θετικό το αποτέλεσμα της συνάντησης.
Κατ' αρχήν  τέθηκε το ζήτημα της επικινδυνότητας. Όλο το διάστημα της καραντίνας οι αστυνομικοί μαζί με τους υγειονομικούς πολέμησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η προσπάθεια των αστυνομικών δεν έτυχε της αναγνώρισης που είχε το υγειονομικό προσωπικό. 

Το δεύτερο ζήτημα που έθεσαν ήταν το επίδομα παραμεθορίου που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους στα σύνορα με την Τουρκία και την Αλβανία αλλά και οι Λιμενικοί που υπηρετούν στους Οθωνούς και στη Σαγιάδα. Όπως είπε ο κ. Μποζίκης, ο υπουργός θεωρεί το αίτημα δίκαιο και έδειξε θετικός ως προς την ικανοποίησή του.  

Οι αστυνομικοί έθεσαν επίσης στον Υπουργό το ζήτημα της έλλειψης δύναμης κατά 40 αστυνομικούς εκτός από τις 100 οργανικές θέσεις που καταργήθηκαν επί υπουργίας Δένδια. Ζητούν να πληρωθούν τουλάχιστον οι 40 θέσεις που υπολείπονται για να ανταποκριθούν με επάρκεια στις ανάγκες αστυνόμευσης τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της Κέρκυρας.