Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σιγή ιχθύος δυο εβδομάδων

ΕΠΣΚ
19 Ιουνίου 2020 / 19:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέρασαν ήδη δύο εβδομάδες μετά την τελευταία ενημέρωση από την ΕΠΣ Κέρκυρας σχετικά με την πρόσκληση σε όλα τα σωματεία

που πήραν μέρος φέτος στο κύπελλο, να δηλώσουν συμμετοχή, να μπουν στην κληρωτίδα και ένα από αυτά, να εκπροσωπήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νησιού στο κύπελλο Ελλάδος. Από τότε, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, από την διοργανώτρια.
Το να βρεθεί σωματείο, θεωρήθηκε εξ’ αρχής απίθανο και πέρα κάθε λογικής και ορθής αντιμετώπισης μια κατάστασης που δημιουργήθηκε για το κύπελλο, μετά την άρνηση των τεσσάρων φιναλίστ (Θιναλιακός, ΟΦΑΜ, Αστέρας Πετριτή, Αχιλλέας Νυμφών) να μπουν στην κλήρωση. Όμως θα έπρεπε η Ένωση, όπως είχε υποσχεθεί στις 4/6, να ενημερώσει τι ακριβώς εννοούσε με τη δήλωσή της «Θα προσπαθήσουμε, όμως, όσο είναι εφικτό και δυνατό να παρέχουμε κάθε είδους διευκολύνσεις και οικονομικές ελαφρύνσεις στο σωματείο, που θα μας εκπροσωπήσει στον πανελλαδικό θεσμό».
Πέραν αυτού, η δική μας άποψη που εκφράστηκε και δημόσια είναι να ενημέρωνε απλά την ΕΠΟ ότι δε θα υπάρχει κυπελλούχος Κέρκυρας το 2020, άρα δε θα μπει στην κλήρωση ομάδα από την ΕΠΣΚ. Έτσι θα απέφευγε και μια καταστρατήγηση που έγινε ζητώντας από κάποια ομάδα που είχε αποκλειστεί να είναι υποψήφια για «κυπελλούχος».
Είναι γεγονός ότι δε χειρίστηκε σωστά το θέμα η διοίκηση, αλλά ούτε και η αντιπολίτευση βγήκε άμεσα να πάρει θέση, να ενημερώσει, έκανε μόλις μια σωστή μεν πρόταση για τη χρηματοδότηση του κυπελλούχου, αλλά ως εκεί. Άλλωστε αντιπολίτευση με μόλις δυο ενεργά σε όλα τα Δ.Σ. μέλη (Μ. Κουλούρης και Ν. Χρυσικόπουλος) δεν μπορεί να είναι δυνατή και με τα δεδομένα των προηγούμενων μηνών που ζήσαμε, θα πρέπει στις φετινές εκλογές να διαλέξουν πολύ προσεκτικά τα σωματεία πρόσωπα και καταστάσεις που θα στείλουν στη διοίκηση για την επόμενη θητεία της.
Να επισημάνουμε και αυτό που όλοι βλέπουν και που δίνει τροφή για πολλά και όχι ευχάριστα σχόλια. Στη Γ.Σ. της ΕΠΟ η ΕΠΣΚ που είχε παρουσία με τον πρόεδρο κ. Π. Ποζίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Γ. Νάο, δεν πήρε θέση στην ψηφοφορία, αφού ψήφισε λευκό την πρόταση τροποποίησης του καταστατικού. Μέχρι πρότινος υπερψήφιζε τις προτάσεις του Ολυμπιακού, αλλά πρώτη φορά δεν το έκανε. Τι λέγεται για τη στάση της αυτή; Δεν έχει πλέον σημασία, εμείς καταλαβαίνουμε ότι πάει για άλλες «συμμαχίες», αφού όπως λέγεται τα συμφέροντα (όποια και να είναι αυτά) θέλουν αλλαγή πλεύσης.
Παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα πάνω από τέσσερις δεκαετίες, ποτέ δεν υπήρξε μια τέτοια κατάσταση που πρέπει να αλλάξει προς όφελος του κερκυραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Δεν ξεχνάει κανείς και ιδιαίτερα οι ομάδες ή οι παράγοντες που διοικούσαν τότε, πως κλήθηκαν και με τι κριτήρια ψήφισαν πρόσωπα και παρατάξεις τότε. Ίσως αν όχι στο σύνολο, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία τους, να είχαν άλλες επιλογές στο μυαλό τους, αλλά υπάρχει ανάγκη ακόμη και τώρα που είμαστε σε «νεκρή»  ποδοσφαιρική περίοδο, να δουλέψουν όλοι στο Δ.Σ. της ΕΠΣΚ για κάτι καλύτερο αύριο και όχι για τις επερχόμενες εκλογές
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια