Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αναδιάρθρωση κρατάει τον ΑΟΚΚ στην αναξιόπιστη Β΄ Εθνική

Super League 2
19 Ιουνίου 2020 / 19:01
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Πολλά παίζονται σε μία εκλογική χρονιά για την ΕΠΟ, σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο και τα χατίρια που θα γίνουν

ώστε να ικανοποιηθούν περισσότερες Ενώσεις και περισσότεροι νομοί. Δυστυχώς, θα ζήσουμε και πάλι την αρρωστημένη ελληνική κατάσταση με το «ανεβάζω», «δεν υποβιβάζω» και «μεγαλώνω τις κατηγορίες για να είναι όλοι ευχαριστημένοι».
Αφού η ΕΠΟ αποφάσισε να κρατήσει το 95% των ομάδων στη Γ΄ Εθνική και να ανεβάσει όλους τους πρωταθλητές στη Β΄ με δικαιολογία τον κορονοϊό, υπάρχουν νέα δεδομένα σε ότι αφορά όλες τις επαγγελματικές ή ημιεπαγγελματικές κατηγορίες. Η Super League 1, που έχει δικά της στάνταρ και με την αλλαγή της διοίκησής της, την Παρασκευή 18/6, θα δούμε τι θα αποφασίσει στη συνέχεια και αν δεχθεί οι 14 ομάδες της να γίνουν περισσότερες.
Ο ΑΟΚ Κέρκυρα, όντας στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, με μια νίκη και 19 ήττες, δεν θα υποβιβαστεί, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου. Και αυτό γιατί ο σχεδιασμός είναι σύμφωνα με πληροφορίες, SL2 και FL να καταργηθούν από τη νέα αγωνιστική περίοδο και στη θέση τους θα δημιουργηθούν δυο όμιλοι Β΄ Εθνικής, στους οποίους θα περιληφθούν όλες οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε SL2 και FL και μαζί και οι οχτώ πρωταθλητές της Γ΄ Εθνικής.
Έτσι θα περιοριστούν τα έξοδα μετακίνησης των ΠΑΕ που θα συμμετάσχουν στη νέα αυτή κατηγορία. Ένα παραμύθι που δεν παίζει να συνεχιστεί, καθώς μια ΠΑΕ θα χρειαστεί προϋπολογισμό τουλάχιστον 500 - 600 χιλιάδων ευρώ και το κέρδος θα είναι από τα ταξίδια το πολύ 20 χιλιάδες ευρώ, όσο δηλαδή η αποζημίωση ενός ποδοσφαιριστή.
Πάει πίσω το ποδόσφαιρο, σε μια νέα κατάσταση όπου το σίγουρο είναι ότι θα αποτύχει, αφού ελάχιστες ομάδες θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν και θα υπάρχουν απανωτές προσφυγές, αλλά και ομάδες που θα ξεφουσκώσουν και θα απουσιάζουν από τις πρώτες αγωνιστικές.
Φέτος οι ομάδες της SL2 πήραν ως τώρα περίπου 250.000€ και αν γινόντουσαν τα μπαράζ στο τέλος θα έφταναν σχεδόν τα 350 χιλιάρικα. Μιλάμε για 12 ομάδες. Αν γίνουν 32 με 38 και η ΕΡΤ ακόμη και να διπλασιάσει, που δε θα το κάνει, τα τηλεοπτικά, οι ομάδες θα πάρουν πολύ λιγότερα, ίσως και τα μισά. Θα ακούμε ότι «αυτή είναι ομάδα στοιχήματος», η άλλη «έστησε το ματς», η άλλη «κάθισε και έχασε για να πάρει χρήματα» και όλα αυτά που έχουν δηλητηριάσει το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς θα συνεχιστεί αυτή η παράλογη κατάσταση. Κάποιοι «φωστήρες» του ποδοσφαίρου δεν έχουν δει τα τελευταία 50 χρόνια αλλαγές σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο στις επαγγελματικές κατηγορίες. Γι’ αυτό και εκεί ζει και βασιλεύει το ποδόσφαιρο, ενώ στην Ελλάδα πανηγυρίσαμε μια φορά το 2004 και ξανά μπήκαμε στο καβούκι μας.
Αναμένονται επίσημες αποφάσεις και εξαγγελίες, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην ΑΟ Κασσιόπη ΠΑΕ Κέρκυρα, που όλα δείχνουν ότι δεν υποβιβάζεται.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια