Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση «ΑΝ.Α.Σ.Α.» σε Σ. Κουρή: «Κάποιος να τον... μαζέψει»

«ΑΝ.Α.Σ.Α.»
18 Ιουνίου 2020 / 19:10

Ως συκοφάντη χαρακτηρίζει -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή της η παράταξη του Θεόδωρου Γαλιατσάτου τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, με αφορμή τα όσα προσφάτως δήλωσε για την ΑΝΙΟΝ

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ως συκοφάντη χαρακτηρίζει τον Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή, η παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Α.», σε ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε ως απάντηση στην πρόσφατη τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με τις ευθύνες της προηγούμενης περιφερειακής Αρχής για την κατάσταση της ΑΝΙΟΝ.

Αναλυτικά, η -σε σκληρή γλώσσα- ανακοίνωση / απάντηση της παράταξης του Θεόδωρου Γαλιατσάτου στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Υπαίθρου, Σωτήρη Κουρή, αναφέρει:

«Σε ανακοίνωσή μας σχετικά με δελτίο τύπου του βουλευτή Κερκύρας της ΝΔ κ. Γκίκα και με αφορμή την επίρριψη ευθυνών στην ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ για την κατάσταση στην ΑΝΙΟΝ επέλεξε να απαντήσει ο αντιπεριφερειάρχης της ΠΙΝ/Κράτσα κ. Κουρής.

Μάταια όμως διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε στο απαντητικό κείμενο του κ. Κουρή να βρούμε τι παραλείψεις ακριβώς καταλογίζει στην ΑΝΑΣΑ.

Όταν είναι γνωστό ότι η ΑΝΙΟΝ λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία και η ΠΙΝ δεν είχε καμία διαχειριστική ευθύνη, κατέχοντας μόνο το 25% των μετοχών.

Αντιθέτως, είναι γνωστό στους “παροικούντες την Ιερουσαλήμ” ότι η πρόταση της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ για ανάληψη του leader από δίκτυο φορέων, όπως στην Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά, δεν έγινε δεκτή.

Και είναι επίσης γνωστό ότι, όταν ζητήθηκε η συμμετοχή της ΠΙΝ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο, με εισήγηση του περιφερειάρχη, έλαβε άμεσα θετική απόφαση.

Τι καταλαβαίνουμε όμως από το κείμενο του κ. Κουρή;

• Είναι πολύ εκνευρισμένος και εκτρέπεται σε προσωπική επίθεση με χαρακτηρισμούς στον επικεφαλής της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ.
Κατανοητό αφού, όπως προέκυψε από την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στις ενέργειες του στην ΑΝΙΟΝ δεν έχει την έγκριση της κ. Κράτσα και φοβάται για τις συνέπειες των πράξεών του.
Εμείς στην ΑΝΑΣΑ κ. Κουρή δεν έχουμε υπαρξιακά πολιτικά προβλήματα. Υπενθυμίζουμε όμως ότι στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, που ήταν το κοινό χωρικό πεδίο της αναμέτρησης μας, η ΑΝΑΣΑ θριάμβευσε πανηγυρικά με ποσοστό 55%, ενώ ο κ. Κουρής χρειάστηκε την βοήθεια της “τυφλής” δικαιοσύνης για να εκλεγεί!

• Είναι συκοφάντης γιατί, προκειμένου να πλήξει τον επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, του χρεώνει παλιές υποθέσεις στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη (Αναπτυξιακή, leader), στις οποίες όμως, όπως και ο ίδιος γνωρίζει, ο επικεφαλής μας δεν είχε καμία απολύτως ανάμιξη.
Είναι προσφιλής πρακτική αυτή του κ. Κουρή, εδώ τόλμησε να μας εμπλέξει χωρίς να κοκκινίζει στην γνωστή υπόθεση της υπεξαίρεσης του “πάμε στοίχημα”.
Εμείς στην ΑΝΑΣΑ κ. Κουρή λειτουργήσαμε και λειτουργούμε με κριτήριο την προστασία των λαϊκών συμφερόντων και του δημοσίου χρήματος.
Αν όμως θέλει ο κ. Κουρής να βρει υπεύθυνους για τα παλιά, δεν έχει παρά να ψάξει στους τωρινούς “εντεταλμένους” συνοδοιπόρους της παράταξης του.

• Είναι αδιάβαστος και ανενημέρωτος όταν χρεώνει τις φράσεις “…διαχειριστικό έλλειμμα...” και “...εικόνα εκτεταμένης κακοδιαχείρισης...» για την ΑΝΙΟΝ ως δική μας εκτίμηση.
Αυτά τα σημεία κ. Κουρή περιέχονται μεταξύ άλλων σε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών! Ας απαντήσει λοιπόν ο κ. Κουρής: διαθέτει τραπεζική εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης η ΑΝΙΟΝ, προσόν απαραίτητο για την υλοποίηση του leader, ναι η όχι; Σε ποια περιπέτεια οδηγούνται οι εν δυνάμει υποψήφιοι επενδυτές, δημόσιοι και ιδιωτικοί, σε Κέρκυρα, Λευκάδα και Παξούς, με τις αμετροέπειες του κ. Κουρή και όσων άλλων τις συμμερίζονται;

Η ΑΝΑΣΑ είναι πρόθυμη να συνδράμει αποφασιστικά ώστε τα τρία νησιά να μην απολέσουν την δυνατότητα αξιοποίησης σημαντικών χρηματοδοτήσεων που παρέχει το πρόγραμμα.

Στην βάση όμως της κοινωνικής αλληλεγγύης και προπαντός της νομιμότητας που εξασφαλίζει την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος».