Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με νέο τεχνικό εξοπλισμό στηρίζει την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κεφαλονιά η ΠΙΝ

Κεφαλονιά
18 Ιουνίου 2020 / 14:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. To έργο της «Προμήθειας τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Ιονίων Νήσων» στην Κεφαλονιά

εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» με απόφαση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.
 
“Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κεφαλλονιά, η μοναδική Ακαδημία της Περιφερειάς μας, αποτελεί μια προστιθέμενη αξία, τιμά τον ιστορικό ρόλο της ναυτιλίας στα Επτάνησα αλλά και προετοιμάζει τις μελλοντικές προοπτικές της. Η αναβάθμισή της αποτελεί σημαντικό στόχο της Περιφερειάς μας”, δηλώνει η Περιφερειάρχης.
 
Το έργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση και προμήθεια προσομοιωτών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Σχολής καθώς και τη δημιουργία Αίθουσας τηλεκπαίδευσης-τηλεδιάσκεψης.
 
Με την υλοποίηση του έργου αυτού, επιτυγχάνεται ο εκσυγχρονισμός της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού με τη προμήθεια σύγχρονων εκπαιδευτικών μέσων, η οργάνωση των εκπαιδευτικών και διοικητικών λειτουργιών με στόχο την άνοδο του επιπέδου της παρεχόμενης Εκπαίδευσης και η απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων εκ μέρους των σπουδαστών που θα τους βοηθήσει στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
 
Άμεσα ωφελούμενοι από την υλοποίηση του έργου είναι οι σπουδαστές, οι εκπαιδευτές και η ίδια η εκπαιδευτική μονάδα της Ακαδημίας.
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.076.000 ευρώ και η προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσής του η 31/12/2022.Δικαιούχος και Κύριος του έργου είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών).Η πράξη εντάσσονται στον Άξονα προτεραιότητας 4 ««Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας» του Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).