Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΣΥΡΙΖΑ
18 Ιουνίου 2020 / 13:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σοβαρές καταγγελίες για τον Διοικητή του Νοσοκομείου κάνει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, μετά από μια μακρά σειρά ανταλλαγής ανακοινώσεων μεταξύ Ομάδας Υγείας και ΝΟΔΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή μιλά για οργανωμένες κομματικές επιθέσεις, αναφέροντας επιπλέον ότι ο Λεωνίδας Ρουμπάτης ενεργεί ως «τοπικός ασφαλίτης τής  δεκαετίας του ’50 και έχει φτάσει σε επίπεδο να ρωτάει γιατρούς του νοσοκομείου αν ανήκουν στην ομάδα υγείας και να ζητάει από αυτούς να υπογράφονται οι ανακοινώσεις με τα ονόματα των μελών της Ομάδας Υγείας, απειλώντας με μηνύσεις όταν ανακοινωθεί δημόσια το ποιοι συμμετέχουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

H Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στο σύνολο του προσωπικού του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για την επιτυχημένη προσπάθεια διαχείρισης της  υγειονομικής κρίσης, καθώς, παρά τις ελλείψεις σε μέτρα ατομικής προστασίας, συντέλεσε στη σχετικά περιορισμένη διάδοση της πανδημίας στη χώρα μας.

Εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας πήρε θέση σε τοπικό επίπεδο για διάφορα γεγονότα μέσω ανακοινώσεων της ομάδας υγείας, η οποία λειτουργεί (όπως άλλωστε και άλλες ομάδες εργασίας), σε αντιστοιχία με τα Τμήματα του κόμματος, όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας.

Οι ανακοινώσεις, όμως, της τοπικής Ομάδας Υγείας, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, φαίνεται ότι έχουν ενοχλήσει την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας που, μη έχοντας ουσιαστικά επιχειρήματα να αντικρούσει στο περιεχόμενό τους, προχώρησε σε μια ενορχηστρωμένη επίθεση στις ανακοινώσεις της, σε δύο μέτωπα. 

- Αντί η Νέα Δημοκρατία να απαντά επί της ουσίας, λόγω ένδειας επιχειρημάτων πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, αμφισβητώντας το αυτονόητο δικαίωμα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει την πολιτική του και στον χώρο της Υγείας, με όποιο οργανωμένο τρόπο κρίνει αυτός πρόσφορο, εφαρμόζοντας το καταστατικό του.  Έτσι, είχαμε επανειλημμένες καταγγελίες για την -κατ’ αυτούς- απαράδεκτη «ανωνυμία» των ανακοινώσεων της Ομάδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο από τη ΝΟΔΕ όσο και από συμπλέοντες με αυτήν δημοσιογράφους. Θα ρωτούσε κανείς, δε βλέπουν τις συνεντεύξεις στελεχών και της συντονίστριας της Ομάδας υγείας στην τηλεόραση;

- Ταυτόχρονα, συνεχίστηκε, μέσα από τα φίλα προσκείμενα σε αυτήν ΜΜΕ, η προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρων» σημαντικών στελεχών μας. Τώρα που στοχοποιήθηκε λόγω της δράσης της η ομάδα υγείας, τα βέλη έπεσαν και στον πρώην διοικητή του νοσοκομείου. Ο λόγος είναι προφανής: Όταν σε τοπικό επίπεδο δεν έχεις παράγει έργο στο χώρο της υγείας εδώ και ένα έτος, το μόνο που σου απομένει είναι να υπονομεύσεις το έργο των προηγουμένων και να σπιλώσεις τον αποδεδειγμένα άξιο πρώην διοικητή, έτσι ώστε να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας κατανοεί την αδυναμία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και των δημοσιογράφων που την στηρίζουν να καταλάβουν ότι ένα κόμμα της Αριστεράς έχει διαδικασίες λήψης αποφάσεων που βασίζονται στα μέλη του κι όχι σε επώνυμους εκπροσώπους. Είναι προφανές ότι η δράση των ομάδων εργασίας του κόμματος μας είναι αναπόσπαστο τμήμα σε κάθε τοπική οργάνωση και είναι  αποτυπωμένη στο καταστατικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα των μελών, λειτουργεί από τη βάση του και αυτό δε θα αλλάξει επειδή δεν αρέσει στη Νέα Δημοκρατία και τους “κολαούζους” της.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή είναι προφανές πως δε θα αφήσει κανέναν σύντροφό μας εκτεθειμένο ως βορά των ΜΜΕ ή στις απειλές του όποιου διοικητή του νοσοκομείου, που, εν είδη τοπικού ασφαλίτη τής  δεκαετίας του ’50 (όταν δηλαδή διώκονταν οι πολιτικές πεποιθήσεις), έχει φτάσει σε επίπεδο στο γραφείο του να ρωτάει γιατρούς του νοσοκομείου αν ανήκουν στην ομάδα υγείας και να ζητάει από αυτούς να υπογράφονται οι ανακοινώσεις με τα ονόματα των μελών της Ομάδας Υγείας, απειλώντας με μηνύσεις όταν ανακοινωθεί δημόσια το ποιοι συμμετέχουν.

Το κόμμα μας εκπροσωπείται επώνυμα από όλα τα στελέχη του που είναι εκλεγμένα στη Νομαρχιακή Επιτροπή και από τον Συντονιστή της, πρόσωπα γνωστά σε όλη την τοπική κοινωνία. Συμφωνεί και συνυπογράφει τις ανακοινώσεις της Ομάδας Υγείας, όπως και κάθε άλλης ομάδας εργασίας του κόμματος.  Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι η Ομάδα Υγείας έχει την πλήρη ενωτική και διαρκή υποστήριξη όλου του κόμματος, ώστε να συνεχίσει με την ίδια συνέπεια να παρεμβαίνει σε κάθε ζήτημα Δημόσιας Υγείας, αδιαφορώντας για τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις εναντίον της.