Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιατρό για τους Οθωνούς ζήτησε ο Δ. Μπιάγκης από τον υπ. Ναυτιλίας

Δημήτρης Μπιάγκης
18 Ιουνίου 2020 / 13:10

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να καλυφθεί προσωρινά η θέση του Ιατρού στο νησί των Οθωνών από το Υπουργείο μέχρι να επιλυθεί οριστικά το θέμα από Αγροτικό Ιατρό

ΑΘΗΝΑ. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του ως τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης συναντήθηκε στο περιθώριο της συζήτησης για την Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου του Μαρόκου για τις θαλάσσιες μεταφορές, με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη. Στην συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιουνίου, ο Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα που έχει προκύψει με την κάλυψη της θέσης του ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Οθωνών, καθώς με το επικείμενο άνοιγμα της τουριστικής κίνησης, οι Οθωνοί αποτελούν την πρώτη πύλη της χώρας στα Βορειοδυτικά και αναμένεται να υποδεχθούν σημαντικό αριθμό επισκεπτών με διάφορα σκάφη αναψυχής που θα εισρεύσουν στην περιοχή.

Ο Υπουργός ενημέρωσε σήμερα τον Βουλευτή ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να καλυφθεί προσωρινά η θέση του Ιατρού στο νησί των Οθωνών από το Υπουργείο μέχρι να επιλυθεί οριστικά το θέμα από Αγροτικό Ιατρό και ζήτησε από τον κ. Μπιάγκη να υπάρξει ένα επίσημο αίτημα από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

 
«Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής μπορεί να καλύψει το κενό που υπάρχει για μερικούς μήνες μέχρι να επιλυθεί οριστικά το θέμα», δήλωσε ο Βουλευτής και συνέχισε: «Για τον λόγο αυτό ενημέρωσα εγγράφως την Δήμαρχο κα Μερόπη Υδραίου, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες τάχιστα για να λυθεί, έστω και πρόσκαιρα, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ακρίτες συντοπίτες μας στο νησί των Οθωνών, καθώς αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας ενόψει και της υποδοχής επισκεπτών στα ακριτικά νησιά μας».