Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ελβετική δημόσια ραδιοτηλεόραση στην Κέρκυρα για το άνοιγμα της σεζόν

Radio television Suisse
18 Ιουνίου 2020 / 11:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πρώτη αποστολή δημοσιογράφων ήρθε στην Κέρκυρα, μετά την καραντίνα για τον περιορισμό του covid-19 και εν όψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου.

Πρόκειται για δύο δημοσιογράφους από την δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ελβετίας (Radio television Suisse), του γαλλόφωνου τμήματος, με έδρα την Λωζάνη. Ο Cedric Guigon για το ραδιόφωνο και η Mouna Hyssain για την ιστοσελίδα του προγράμματος. Η πρόξενος της Ελβετίας Κάρολ Κασφίκη οργάνωσε το πρόγραμμα τους σύμφωνα με τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Είχαν συνεντεύξεις με την δημοσιογράφο Μαρία Παγκράτη από την ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, τον Πρόεδρο των ξενοδόχων Μπάμπη Βούλγαρη και τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου. Ξεναγήθηκαν στο νοσοκομείο από γιατρό που όρισε ο διοικητής του ιδρύματος δεδομένου ότι η κατάσταση των δημοσίων υποδομών υγείας αποτελούσε - όπως  εξήγησαν στη ΕΡΤ - βασικό στοιχείο του ρεπορτάζ.

Ήταν ενημερωμένοι για την κατάσταση στην Ελλάδα και έδειξαν ενδιαφέρον για τα πάντα, κυρίως για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση στην Κέρκυρα, με τα νέα δεδομένα. Εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι ο τουρισμός αποτελεί πάνω από το 90% της τοπικής οικονομίας, από το γεγονός ότι μόνο 3 ξενοδοχεία (από τα 400) έχουν ανακοινώσει επίσημα, μέχρι στιγμής, ότι θα ανοίξουν για το καλοκαίρι, ρώτησαν αν υπάρχουν διαδηλώσεις και ποια είναι τα αιτήματα τους και ζήτησαν να μάθουν τι γίνεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι πιο βολικό να νοικιάσει κανείς ανεξάρτητο διαμέρισμα και αυτοκίνητο, προκειμένου να μην χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά όλα αυτά υπό την αίρεση ότι θα έμεναν ικανοποιημένοι από την κατάσταση στο νοσοκομείο.

Πηγή: ΕΡΤ Κέρκυρας/Μαρία Παγκράτη