Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Αχίλλειο επισκέφθηκαν ο Αλέξ. Αλεξάκης και ο Παντελής Γιαννούλης

Αχίλλειο
17 Ιουνίου 2020 / 21:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη στο Αχίλλειο, με αφορμή την επαναλειτουργία του μετά την παύση λόγω κορωνοϊού,

έκαναν σήμερα ο πρόεδρος του Ενιαίου Επαγγελματικού Τουριστικού Φορέα Παντελής Γιαννούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας Αλέξανδρος Αλεξάκης.

Μετά τη συνάντησή τους με τον νέο Διευθυντή του Μουσείου Τάσο Διαβάτη, δήλωσαν: «Με την σημερινή επίσκεψη στο μουσείο Αχχιλείου ερχόμαστε με την σειρά μας να δώσουμε το μήνυμα της επαναφοράς στην δική μας κανονικότητα, δηλαδή την επιστροφή της Κέρκυρας στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα έρθει και μέσα από την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ως συστατικό στοιχείο του πολιτισμού μας αλλά και της οικονομικής κι τουριστικής μας κουλτούρας. Το Αχίλλειο που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο μουσείο της χώρας μας θα κατακτήσει και αυτό ελπίζουμε με την σειρά την προσοχή και την αναδείξει που του αξίζει μέσα με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο με ριζική παρέμβαση τοσο κτιριακή αλλά και μουσειακή.

Κατά την συνάντησή μας σήμερα, ο κ. Διαβάτης, Διευθυντής του μουσείου, μας ενημέρωσε τόσο για την νέα προσέγγιση για το Αχίλλειο όσο και για την προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε αυτό το κόσμημα της Κέρκυρας να ξανά αποκτήσει την χαμένη του αισθητική».