Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσδοκάμε το 1/3 των περσινών εσόδων, λέει ο υφυπουργός τουρισμού!

κόνσολας
17 Ιουνίου 2020 / 18:06

Προβλέπει την ολική επαναφορά του τουρισμού στη σεζόν 2021 και την επιστροφή στην κανονικότητα το 2022.

ΡΟΔΟΣ. Τις εκτιμήσεις αυτές έκανε μιλώντας στον “Alpha“ ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας με αφορμή την εκκίνηση της σεζόν.
«Από την 1η Ιουλίου για όλες τις χώρες προέλευσης όλοι οι ταξιδιώτες θα συμπληρώνουν με την άφιξή τους ή πριν επιβιβαστούν τη συγκεκριμένα πλατφόρμα τα στοιχεία τους και τις επαφές στην Ελλάδα για να έχουμε ιχνηλάτηση αν συμβεί οτιδήποτε. Είναι ένα εγχείρημα νέο. Η ζωή όμως προχωράει. «Ήμουν ο πρώτος που εξέφραζα τις φοβίες μου για τη φετινή σεζόν. Τις εκφράζω και τώρα. Είναι η δυσκολότερη σεζόν όλων των εποχών. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Μπορεί να υπάρχουν lockdown τοπικά ή υπερτοπικά. Σε θέματα δημόσιας υγείας η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει όποιο μέτρο. Αν διαχειριστούμε καλά τα όποια συμβάντα, θα έχουμε εξαιρετική σεζόν. Μέρα μέρα και βήμα το βήμα», δήλωσε ο κ. Κόνσολας.
Σε ερώτηση σχετικά με τις φετινές αφίξεις που μπορεί να έχει η χώρα ο κ. Κόνσολας υπογράμμισε:
«Επιδιώκουμε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς από μια μικρότερη πίτα. Το ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση ανταποκριτή ξένου Τύπου. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε. Εμείς είμαστε ο ασφαλέστερος προορισμός στον κόσμο.
Όλος ο πλανήτης θέλει να έρθει στη χώρα. Αν εδραιωθεί η ασφάλεια και τηρηθούν οι κανόνες, τότε τα αποτελέσματα θα είναι θετικά. Αν δεν είχαμε ανοίξει τον τουρισμό, η ύφεση θα ήταν πολύ μεγάλη αν αναλογιστούμε το μερίδιο που έχει στο ΑΕΠ ο τουρισμός. Αν όλα πάνε καλά, η προσδοκία είναι το ένα τρίτο των περσινών εσόδων».
Ο υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα είναι σε προνομιακή θέση, αν πάνε όλα καλά και το 2021 θα γίνει η ολική επαναφορά του τουρισμού.
Όπως εκτίμησε ο κ. Κόνσολας, η κανονικότητα στον τομέα θα έρθει σε βάθος διετίας.