Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκκληση για δωρεά μασκών στο Ιατρείο Κέρκυρας

μάσκες
17 Ιουνίου 2020 / 11:27
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δεδομένο ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε μεγάλο βαθμό από προσυμπτωματικό και ασυμπτωματικό ασθενή, η μάσκα αποτελεί ένα χρήσιμο μέσο αυτοπροστασίας από μια

 πιθανή λοίμωξη Covid-19. Η ευρεία χρήση μάσκας σε δημόσιους και κλειστούς χώρους, σε συνδυασμό με την τήρηση των υπόλοιπων μέτρων προστασίας, ώστε να μειωθεί ο δείκτης αναπαραγωγής/μετάδοσης του ιού, αποτελεί ένα αποδεκτό τρόπο για τη διαχείριση της πανδημίας και το νέο ξεκίνημα της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Ας μην ξεχνάμε ότι «η μάσκα μου προστατεύει εσένα, η μάσκα σου προστατεύει εμένα». Με τα δεδομένα αυτά, η ΙΧΕΚ και το ‘Ιατρείο’ Κέρκυρας, θεωρώντας υποχρέωσή τους να συμβάλλουν στην ασφαλή παραμονή των επισκεπτών στο νησί μας, αλλά παράλληλα και στην ασφάλεια των συμπολιτών μας από τον κίνδυνο μετάδοσης του Covid-19 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκηρύσσει διαγωνισμό σχεδιασμού κατάλληλης μάσκας, για παιδιά και ενήλικες, σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών οργανισμών, η οποία θα φέρει το λογότυπο της ΙΧΕΚ. Οι μάσκες αυτές θα χορηγηθούν στους επισκέπτες του νησιού μας δωρεάν από την ΙΧΕΚ.  Γι’ αυτό,  παράλληλα, κάνουμε έκκληση σε όσους μπορούν να διαθέσουν δωρεάν στο ‘Ιατρείο’ Κέρκυρας τις μάσκες αυτές για το σκοπό αυτό, ή και σε όσους μπορούν να προσφέρουν χειρουργικές μάσκες.  Για την καλύτερη σχεδίαση και για οποιαδήποτε προσφορά, η ΙΧΕΚ θα δώσει τιμητικά βραβεία και επαίνους.
Με την ενσυναίσθηση για τον πλησίον μας μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να μείνει ο τόπος μας αλώβητος από τον Covid-19 και τις συνέπειές του. Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για τον τόπο μας! Να μην ξεχνάμε ότι ο κορωνοϊός είναι ακόμη παρών!!! Γι’ αυτό, οφείλουμε όλοι να  είμαστε  σε εγρήγορση!!!!
Τα σχέδια μπορούν να αποστέλλονται στο e-mail: [email protected] ή να παραδίδονται στο Ιατρείο Κέρκυρας, Πλατεία Σκαραμαγκά 4, όπισθεν |Public, τηλ. 26610 39615, μέχρι 30/6/2020
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.