Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με το περίπου 30% της δυναμικότητάς της αυτό το καλοκαίρι, η TUI!

κορονοϊός
16 Ιουνίου 2020 / 19:00

Διστακτικοί στην αποκλιμάκωση σε ορισμένες Χώρες. Επιβεβαιώνονται συνεχώς νέα κρούσματα σε άλλες. Φειδωλές οι δηλώσεις για το εμβόλιο. Με σφιγμένα χείλη οι Ευρωπαίοι ξεκινούν το καλοκαίρι τους.

- Η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI ξεκίνησε ξανά κάποιες διακοπές για τους πελάτες της από τη Γερμανία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες και την Ελβετία μετά από μήνες περιορισμού σε όλη την Ευρώπη. Η TUI πρόσθεσε ότι θα λειτουργήσει περίπου στο 30% της χωρητικότητάς της, αυτό το καλοκαίρι.

- Η Olena Zelenska, σύζυγος του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, νοσηλεύτηκε για COVID-19. Λέγεται ότι είναι σε σταθερή κατάσταση.

- Τα κρούσματα στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 8.248 τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας και το σύνολο σε 545.458. Οι θάνατοι επίσης αυξήθηκαν, από το 193 σε 7,284.

- Οι θάνατοι της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά εννέα, αυξάνοντας το συνολικό άθροισμα σε 8.800. Οι λοιμώξεις αυξήθηκαν επίσης, κατά 378 σε 186.839.

- Η Ισπανία εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας σε άτομα που εισέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, παραδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών της, Αράντσα Γκονζάλες Λάγια.

- Οι δοκιμές εμβολίου COVID-19 πρόκειται να ξεκινήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτήν την εβδομάδα. Οι ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου θα ξεκινήσουν τις δοκιμές σε 300 άτομα, ηλικίας μεταξύ 18 και 70 ετών, για να προσδιορίσουν εάν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό.

- Το πιθανό εμβόλιο COVID-19 που δοκιμάζεται από την AstraZeneca είναι πιθανό να παρέχει προστασία έναντι του κοροναϊού για περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό του Pascal Soriot.

- Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας εξέδωσε νόμο την Τρίτη για την κατάργηση ειδικών εξουσιών που παραχωρήθηκαν στον πρωθυπουργό της Βίκτορ Ορμπάν.