Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυο ματς για την ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα… χωρίς πλέι άουτ

ΑΟΚ
16 Ιουνίου 2020 / 18:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Τα δύο ματς, που απομένουν για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της σεζόν, θα υποχρεωθεί -όπως όλα δείχνουν- να δώσει η κερκυραϊκή ομάδα, καθώς δεν θα διεξαχθούν πλέι άουτ

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μπορεί ακόμη όλα να είναι στον αέρα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος της SL2, αλλά όλα δείχνουν ότι οι ομάδες θα υποχρεωθούν να δώσουν τουλάχιστον τα δυο εναπομείναντα παιγνίδια για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Άφησε η διοργανώτρια να πάρουν οι ομάδες την τελική απόφαση την Παρασκευή, αφού Τετάρτη 17/6 θα έχουν τη συνάντηση με πρόεδρο της ΕΠΟ και αντιπροσωπεία της Super League 1.

Μια συνάντηση που δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία για την προτεινόμενη αναδιάρθρωση, δηλαδή να ανέβουν 4 ομάδες της  SL2 και να γίνουν 18. Εκτιμούμε ότι δεν θα το δεχθεί η SL1, δεν θα θέλει να μοιραστεί την πίττα των τηλεοπτικών με ακόμη περισσότερες ομάδες, αφού προβλέπεται να είναι και μειωμένη.

Βέβαια υπάρχει η μεσοβέζικη λύση, άνοδος 2 ομάδων και SL1 με 16 την επόμενη χρονιά.

Ότι όμως και να πουν, ότι και να συμφωνήσουν ή διαφωνήσουν, φαίνεται ότι θα αναγκαστούν να παίξουν τις τελευταίες δυο αγωνιστικές «λόγω ΕΡΤ». Και αυτό γιατί έχουν πάρει όλα τα χρήματα ως τη λήξη του πρωταθλήματος (22 αγωνιστικές) και αυτά που διεκδικούν είναι για τους 10 αγώνες μπαράζ που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Συνεπώς αν δεν παίξουν, μπορεί να τους ζητήσει η ΕΡΤ να επιστρέψουν χρήματα και αυτά είναι γύρω στις 300.000€ συνολικά, δηλαδή 25.000€ κάθε ομάδα. 

Για να πάρουν τα επί πλέον θα πρέπει να παίξουν και τα μπαράζ και αυτό είναι δύσκολο, αφού οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν για να ολοκληρωθούν πριν τις 2/8. Υπάρχει σχεδιασμός να γίνουν μόνο τα πλέι οφ (για τις πρώτες έξι ομάδες) και μάλιστα όχι διπλοί αλλά μονοί αγώνες και θα γίνονται στην έδρα της ομάδας που θα τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία.

Στην περίπτωση αυτή θα προταθεί στο κρατικό κανάλι να δώσει περίπου 800.000 ευρώ για τα συγκεκριμένα παιχνίδια μέρος των οποίων θα καλύψουν και λειτουργικά έξοδα της Ένωσης.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για την ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα; Ότι θα πρέπει να δώσει μόνο δυο ματς ακόμη και τέλος, ενώ δεν μπορεί να πάρει ούτε ευρώ στη συνέχεια.

Πέραν αυτού η ΠΑΕ που όπως αναφέραμε και χθες, δεν έχει κάνει καμιά κίνηση για να συγκέντρωση των παικτών και προπονήσεις (δώδεκα μόλις μέρες πριν το ματς στη Δράμα), εξακολουθεί να έχει τα επιπλέον προβλήματά της.

Κλήθηκε ακόμη μια φορά σε απολογία, μετά τις δυο νέες σε βάρος της αποφάσεις από τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών Βουτσελά και Νγκαν, που έπαιξαν τη σεζόν που τελειώνει στην ομάδα. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια