Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: Δυο γαϊδάροι εμαλώναν σ’ ένα ξένο αχυρώνα

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
14 Ιουνίου 2020 / 10:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η περιφερειάρχης και ο βουλευτής Λευκάδας φωτογραφίζονται μπροστά ατα νέα οχήματα της ΕΛΑΣ, χωρίς να έχουν κουνήσει ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για την προμήθειά τους» τονίζει ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και πρώην περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση της ΕΛΑΣ στα Ιόνια Νησιά με εξοπλισμό και οχήματα, επισημαίνει ότι όλα είναι αποτελέσματα του σχεδιασμού και των ερνεργειών της προηγούμενης περιφερειακή αρχής. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Θ. Γαλιατσάτου
 
Η αλήθεια για την ενίσχυση με οχήματα και εξοπλισμό της ΕΛΑΣ στα Ιόνια Νησιά.


"Δυο γαϊδάροι εμαλώναν σ’ ένα ξένο αχυρώνα" λέει ο θυμόσοφος λαός μας σε περιπτώσεις όπως η παρακάτω:
Στην Λευκάδα η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου φωτογραφήθηκε με φόντο τα οχήματα που παρέλαβε πρόσφατα η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας και στην συνέχεια σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρθηκε στις προσπάθειες της για την στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην Λευκάδα ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος κ. Καββαδάς φωτογραφήθηκε κι αυτός με τα ίδια οχήματα (στην Φανερωμένη!) και σε δικό του δελτίο τύπου επαίρεται ότι τα οχήματα ήλθαν μετά από δικές του προσπάθειες!

Ποια είναι η αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα;
Στις 6/12/2016 η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ εξέδωσε πρόσκληση την ΙΟΝ36 στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020 με αντικείμενο την ενεργητική οδική ασφάλεια και προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ.
Στις 5/5/2017 με απόφαση του περιφερειάρχη ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛΑΣ κατέστησαν δικαιούχοι του προγράμματος με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 37 οχημάτων, 37 ασυρμάτων πομποδεκτών και 4 φορητών ραντάρ για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας στα Ιόνια Νησιά.
Αυτή την εποχή, μετά τον σχετικό διαγωνισμό, τα οχήματα παραδίδονται στις 4 αστυνομικές διευθύνσεις και κατανέμονται αριθμητικά με βάση την απόφαση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων.
Κατά συνέπεια, τόσο η περιφερειάρχης όσο και ο βουλευτής ουδέν έπραξαν (δεν κούνησαν το... μικρό τους δακτυλάκι) για την ενίσχυση με οχήματα και εξοπλισμό της ΕΛΑΣ στα Ιόνια Νησιά.
Η ΑΝΑΣΑ είναι υπερήφανη γιατί ο σχεδιασμός και τα έργα της λειτουργούν θετικά για τους πολίτες και τις δημόσιες αρχές και υποχρεώνουν την κυβέρνηση (δια του βουλευτή) και την ΠΙΝ/Κράτσα σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους να... υποκλίνονται μπροστά τους…  για λίγη δόξα!
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά