Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Μπιάγκη σε Κεραμέως για τους απόφοιτους του Τμήματος Τεχνών ήχου & Εικόνας

Μπιάγκης Δημήτρης
12 Ιουνίου 2020 / 19:45

Το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των απόφοιτων του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου έφερε στην Βουλή, με Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής

ΑΘΗΝΑ.  Το ζήτημα των Επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου έφερε στην Βουλή με Ερώτησή του ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝ.ΑΛ., Δημήτρης Μπιάγκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το πολιτικό γραφείο του Δημήτρη Μπι'αγκη, «Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 7299/12-6-2020 Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως ζητάει να μάθει τι θα γίνει με τα «επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων του Τμήματος Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου».

Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι: «μέχρι και σήμερα δεν έχουν κατοχυρωθεί επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους, παρά τις ενέργειες του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας να προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του.

Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι  μετά την ολοκλήρωση του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών διάρκειας δέκα (10) εξαμήνων και την ολοκλήρωση του Προγράμματος Σπουδών Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας διάρκειας τριών (3) εξαμήνων οι απόφοιτοι, ενώ έχουν όλα τα απαραίτητα επιστημονικά εφόδια να μην έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς δεν έχουν ενταχθεί σε έναν κλάδο ΠΕ της εκπαίδευσης.

Αλλά και γενικότερα δεν έχουν τη δυνατότητα εργασίας στον  επαγγελματικό τους κλάδο, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, παρά τις γνώσεις και την κατάρτιση που διαθέτουν».

Με βάση τα παραπάνω, ο Βουλευτής αιτείται από την Υπουργό να τον ενημερώσει σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει προκειμένου να αναγνωρισθούν και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα για τους αποφοίτους του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας».