Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύμφωνος και ο Πλακιωτάκης για τα MegaYacht στο λιμάνι της Κέρκυρας

Λιμάνι Κέρκυρας
12 Ιουνίου 2020 / 18:28

Η επικαιροποίηση του Masterplan για το κερκυραϊκό λιμάνι και η λειτουργία του Ο.Λ.ΚΕ. με τα νέα δεδομένα ελέω απώλειας της κρουαζιέρας, απασχόλησαν τον Υπουργό Ναυτιλίας στη συνάντησή του με τον Βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ., Στέφανο Γκίκα

ΠΕΙΡΑΙΑΣ.  Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποίησε σήμερα (12/6) ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Κέρκυρας, βασικό θέμα συζήτησης απετέλεσε η λειτουργία του Ο.Λ.ΚΕ., ο οποίος εξαιτίας της απουσίας της κρουαζιέρας,καταγράφει σημαντική απώλεια εσόδων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βουλευτής επεσήμανε, ότι έως ότου εκκινήσει ξανά η κρουαζιέρα, να αξιοποιηθεί η δυνατότηταελλιμενισμούMegaYacht και ιστιοπλοϊκώνσκαφών.

Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας εξήγησε πως εξαιτίας των περιορισμένων εσόδων, ο Ο.Λ.ΚΕ. αδυνατεί να υλοποιήσει μία σειρά από προγραμματισμένα έργα σε μικρότερους λιμένες της Π.Ε. Κέρκυρας. Προκειμένου αυτά να πραγματοποιηθούν, ζήτησε από τον Υπουργότην αύξηση των κονδυλίων από το ΠΔΕ.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας έθεσε επίσης το ζήτημα της επικαιροποίησης του MasterPlan του Λιμένος, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή μαρίνας MegaYacht, η οποία συνιστά Κυβερνητική Πολιτική.

Ανέφερε επιπλέον, ότι υπάρχει ενδιαφέρον για LayUp κρουαζιερόπλοιων στην Κέρκυρα, για τον ελλιμενισμό τους δηλαδή στο λιμάνι της Κέρκυρας κατά την περίοδο που δεν πραγματοποιούν κρουαζιέρες.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε στον κ. Γκίκα ότι στο νομοσχέδιο, το οποίο σε λίγες ημέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αφορά στην νησιωτική πολιτική και στην νησιωτικότητα, προβλέπεται πρόνοια για την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων για λιμενικές υποδομές νήσων.

Σε ότι αφορά στην χρήση του Λιμένος από MegaYacht και ιστιοπλοϊκά σκάφη, ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε σύμφωνη γνώμη.

Ο Υπουργός επανέλαβε ότι η κατασκευή της μαρίνας MegaYacht αποτελεί Κυβερνητική Πολιτική και προτεραιότητα για την Κέρκυρα.

Ενημέρωσε, τέλος, τον Στέφανο Γκίκα ότι Υπουργική Απόφαση, με την οποία τροποποιείται η χερσαία ζώνη λιμένος στην πόλη της Κέρκυρας, βρίσκεται αυτή την στιγμή στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΚΕ., Σπύρο Ζερβόπουλο.

Ο Υπουργός, επανέλαβε την πρόθεσή του, το αμέσως προσεχές διάστημα να επισκεφθεί την Κέρκυρα.