Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επανεκκίνηση για την Πινακοθήκη του Δήμου

Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας
11 Ιουνίου 2020 / 16:33
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων στις 18 Μαΐου, σειρά έχουν οι πολιτιστικές υποδομές της χώρας, που θα

 δεχτούν τους πρώτους τους επισκέπτες από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου, συμπληρώνοντας τρεις μήνες παύσης εργασιών.
Έτσι, η Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ανοίγει τις πόρτες της και πάλι την Τρίτη 16 Ιουνίου, τηρώντας το γνωστό ωράριο λειτουργίας, Τρίτη έως και Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα και αργίες κλειστά).
Οι χώροι που θα λειτουργήσουν πρωτίστως, είναι:
α) το Τμήμα Μόνιμης Συλλογής, που φιλοξενεί έργα επτανησιακής τέχνης από τον 16ο αι.
β) η έκθεση Γιαλλινά, που παρατείνεται μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
γ) το Πωλητήριο – Αναγνωστήριο
Οι χώροι των περιοδικών εκθέσεων - το Τμήμα Περιστυλίου και η Αίθουσα Τέχνης - θα ανοίξουν για το κοινό λίγες ημέρες αργότερα με εκθέσεις που θα ανακοινωθούν, και με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, όπως αυτά διατυπώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού.  Συγκεκριμένα:
•Απόσταση 1,5 μ. κατ’ ελάχιστο, για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους. Είναι υποχρεωτική από τους επισκέπτες, η χρήση μη ιατρικής μάσκας.
•Σε οργανωμένες ξεναγήσεις με ξεναγό, τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις, ενώ στις ομαδικές ξεναγήσεις δεν θα πρέπει να μετέχουν περισσότερα από οκτώ (8) άτομα.
Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, οι πολιτιστικές δράσεις και τα ζωντανά θεάματα, θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου και μόνο σε ανοιχτούς χώρους.
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.