Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κερκυραϊκή Αναγέννηση: «Εφαρμόστε τώρα τις αποφάσεις του δ.σ. για την πανδημία»

Σαρλής Χρύσανθος
11 Ιουνίου 2020 / 09:56

«Με σχέδιο και δράση πρέπει να αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε δημόσια υγεία και οικονομία. Ιδιαίτερα τώρα που τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πολύ...», τονίζει στην επιστολή της προς τη Μερόπη Υδραίου, η παράταξη του Χρύσανθου Σαρλή

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Επιστολή στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκιυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, απέστειλε η δημοτική παράταξη «Κερκυραϊκή Αναγέννηση - Φωνή Δημότες για Διαφάνεια», με την οποία ζητά να εφαρμοστεί η πρόταση που υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με τα μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων επαγγελματιών / επιχειρηματιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στην επιστολ'η της παράταξης του Χρύσανθου Σαρλή αναφέρονται τα παρακάτω:

«Κυρία Δήμαρχε…

Η δημοτική παράταξη Κερκυραϊκή Αναγέννηση-Φωνή,Πολίτες για διαφάνεια, στην συζήτηση για την COVID 19 έκανε εισήγηση για μέτρα που πρέπει να λάβει η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους άλλους Δήμους του Νομού και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε.

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, δεν σχεδιάστηκε και δεν εφαρμόστηκε τίποτα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε:

• Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, η απειλή νέας εξάπλωσης και διασποράς του κορονοϊού θα είναι πάντα υπαρκτή.

• Ο τόπος μας είναι τουριστικός προορισμός με δύο μεγάλες πύλες εισόδου (λιμάνια και διεθνές αεροδρόμιο).

• Οι επαγγελματίες τουρισμού, μεγάλων, μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περισώσουν, ό,τι μπορεί να περισωθεί  τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά.

• Ο χειμώνας προβλέπεται να είναι οικονομικά βαρύς, για εργαζόμενους και επαγγελματίες όλου του φάσματος της τοπικής οικονομίας.

• Χωρίς να θέλουμε να σπείρουμε πανικό, πρέπει να επισημάνουμε την αλήθεια: εάν δεν προγραμματίσουμε από τώρα βήματα επιτήρησης και ελέγχου, υπάρχει πιθανότητα ο Νομός μας πολύ γρήγορα μπορεί να χαρακτηριστεί κόκκινος.

• Εάν εμείς δεν βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, μην περιμένουμε να μας σώσουν κάποιοι.. άλλοι.

Η εκτελεστική εξουσία του Δήμου, με επικεφαλής την Δήμαρχο, είναι υποχρεωμένη να φροντίζει για την εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Το επισημάναμε πολλές φορές και ρωτήσαμε την κ. Δήμαρχο για συγκεκριμένα βήματα που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει.

Εκτός από γενικές και αόριστες αναφορές, δεν αντιληφθήκαμε συγκεκριμένο σχέδιο προστασίας δημόσιας υγείας και συνδρομής στον αγώνα για οικονομική επιβίωση εργαζομένων και επιχειρηματιών στο ενδεχόμενο επανεμφάνισης του ιού.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στάθηκε στο ύψος της ευθύνης στη δύσκολη στιγμή της πανδημίας, ενημερώνοντας και ταυτόχρονα καθοδηγώντας τους πολίτες.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι, στην σημερινή πραγματικότητα, ο ΕΟΔΥ τρέχει σε περιοχές όπου παρατηρείται έξαρση περιστατικών από κορονοϊό.

Αλλοίμονο αν χρειαστεί να παρέμβει σε όποιο μέρος του Νομού μας για ανάλογες καταστάσεις.

Θεωρούμε ότι θα βρεθούμε στα πρόθυρα κατάρρευσης του τουρισμού μας.

Είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιστημονικά το δέον, αλλά ήδη η αξιοπιστία και το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών μας θα χαθεί άμεσα.

Δεν αποκλείεται να ερημώσει το νησί μας από τους επισκέπτες, τάχιστα.

Και σε αυτή την περίπτωση, ο βαρύς οικονομικός χειμώνας των συμπολιτών μας, θα μετατραπεί σε πυρηνικό οικονομικό ολοκαύτωμα.

Μη χορεύουμε στον Τιτανικό. Καλούμαστε όλοι στο κατάστρωμα με την προσοχή μας τεταμένη.

Συνήθως τέτοιες απόψεις, συνοδεύονται από την έκφραση «που εμείς απευχόμαστε».

Εμείς, δεν απευθυνόμαστε στην τύχη. Θεωρούμε ότι με σχέδιο και δράση πρέπει να αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε δημόσια υγεία και οικονομία.

Για μια ακόμα φορά, ιδιαίτερα τώρα που τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πολύ, καλούμε την Δήμαρχο να εκτελέσει τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Η χαλαρότητα, η προσμονή ότι η βοήθεια θα έρθει από.. κάπου και η τύχη που θα.. μας βοηθήσει, δεν έχουν θέση στη λογική των προτάσεων που κατατέθηκαν και υπερψηφίστηκαν.

Δεν υπάρχει χρόνος για δικαιολογίες, αοριστολογίες και δηλώσεις χωρίς σημασία.
Υπάρχει ευθύνη.

Εμείς λέμε: ΤΩΡΑ!»