Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αγκάθι» η γυναικεία ποσόστωση για τον ορισμό εκπροσώπων της Νότιας Κέρκυρας στη ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ
11 Ιουνίου 2020 / 09:49
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΛΕΥΚΙΜΜΗ(ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Η γυναικεία ποσόστωση έγινε η αιτία που το δημοτικό συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας δεν κατέληξε ακόμα στους εκπροσώπους του στην διαδημοτική ΔΕΥΑΚ.

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας πρέπει να εκλέξει τρία τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη, εκ των οποίων τα δύο να είναι γυναίκες.

Η παράταξη της πλειοψηφίας πρότεινε για τακτικά μέλη τον Κώστα Λέσση και τον Διονύση Μίαρη, γεγονός που θα υποχρέωνε την μείζονα μειοψηφία να τοποθετήσει μέλος γένους θηλυκού, αντί της αρχικής της πρότασης για τον  επικεφαλής Νίκο Γκούση.

Επισημαίνεται ότι στους Δήμους Βόρειας και Κεντρικής Κέρκυρας, η γυναικεία ποσόστωση καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την πλειοψηφία, αφήνοντας στις παρατάξεις της μειοψηφίας -που έχουν μόνον ένα μέλος- να έχουν ελεύθερη επιλογή.  

Η διάσταση απόψεων μεταξύ του Κώστα Λέσση και του Νίκου Γκούση δεν γεφυρώθηκε, με αποτέλεσμα να αναβληθεί το θέμα, προκειμένου να εξεταστεί η νομοθεσία. Το θέμα θα επανέλθει σε νέα ειδική συνεδρίαση.  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.