Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άδεια της ΓΓΑ για αγώνες από 15 Ιουνίου - Συνάντηση Γραμμένου-Αυγενάκη

Ποδόσφαιρο
10 Ιουνίου 2020 / 18:19
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δεν πήρε επίσημα θέση η ΕΠΟ στο θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, ενώ παραμένει «στον αέρα» η ημερομηνία των μπαράζ της Super League 2

ΑΘΗΝΑ.  Οι συζητήσεις και τα προβλήματα για επίλυση τους πολλά, στην Super League 2, με στόχο την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Στην προσπάθεια να τακτοποιηθούν όλα και οι ομάδες να μείνουν ικανοποιημένες, έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο από αντιπροσωπεία της διοργανώτριας και του εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους, παράλληλα έκαναν τις προτάσεις τους.  

Το βασικό θέμα που τέθηκε στο τραπέζι ήταν η αναδιάρθρωση, με πρόταση 18 ομάδες στην SL1, 16 στην SL2 και 14 στην FL.

Με λίγα λόγια να ανέβουν 4 ομάδες στην πρώτη κατηγορία από την SL2, ενώ για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα θα πάμε στις 2/8. Να θυμίσουμε ότι η Ε.Ε. της ΕΠΟ ζήτησε να διεξαχθεί το μπαράζ για μια θέση στην πρώτη κατηγορία μέχρι εκείνη τη συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως προβλέπεται από τις προκηρύξεις, κάτι που κάνει αμφίβολη ακόμη και τη διεξαγωγή των 2 αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας, όπως αποφάσισε η διοργανώτρια.

Όμως ένα τέτοιο αίτημα είναι σχεδόν αδύνατον να περάσει αφού πρέπει να συμφωνήσει η Super League και δεν υπάρχει περίπτωση να πει το ναι, αφού η τηλεοπτική πίττα που θα είναι μειωμένη, θα μικρύνει περισσότερο, άρα δεν πρόκειται να δεχθούν τα σωματεία της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας.

Η ΕΠΟ δεν πήρε επίσημα θέση για το θέμα, ενώ στον αέρα παραμένει και η ημερομηνία διεξαγωγής των μπαράζ της Super League 2.

Βέβαια η ΓΓΑ έδωσε πράσινο φως για ξεκίνημα στη Super League 2, ακόμη και από τη Δευτέρα 15/6, με τη διαφορά ότι πολλές ομάδες δεν έχουν κάνει ούτε μια προπόνηση.

Ανάμεσά τους και η ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα, που δεν έχει διάθεση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, όμως είναι σε αναμονή, περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις.      

Μετά από όλα αυτά και πριν γίνει η συνάντηση και με την ΕΡΤ για τα χρήματα από τα τηλεοπτικά, αναμένεται άμεσα η σύγκλιση συμβουλίου των ομάδων για να παρθούν περαιτέρω αποφάσεις, ίσως και εντός της εβδομάδας και θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Η σκέψη να προχωρήσουν σε αλλαγή επανέναρξης αντί 29/6 ενωρίτερα για να προλάβουν τις ημερομηνίες υπάρχει, αλλά όλα είναι ρευστά και υπάρχει αβεβαιότητα παντού.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια