Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναλαμβάνει το 60% των ασφαλιστικών εισφορών του «Συν-εργασία» το κράτος

«Συν-εργασία»
10 Ιουνίου 2020 / 17:49

Το πρόγραμμα ενισχύεται με 200 εκατ. ευρώ - Η νομοθετική διάταξη θα κατατεθεί μέχρι αύριο το πρωί - Η κυβέρνηση επιδιώκει με τις αλλαγές να αποφευχθούν οι απολύσεις κάνοντας το πρόγραμμα περισσότερο «ελκυστικό» για τους εργοδότες

ΑΘΗΝΑ.  Πιο «ελκυστικό» για τους εργοδότες επιχειρεί η κυβέρνηση να κάνει το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» -μισή δουλειά, μισός μισθός, κρατική επιδότηση- καθώς η εικόνα που επικρατούσε στην αγορά ήταν ότι οι επιχειρήσεις δυσφορούν εξαιτίας της επιβάρυνσης των ασφαλιστικών εισφορών και θα αποφύγουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Όπως ανακοινώθηκε, με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί μέχρι αύριο το πρωί, ενισχύεται το πρόγραμμα «Συνεργασία» με 200 εκ. ευρώ τα οποία θα διοχετευτούν ως εξής:

Θα καλύψει η Πολιτεία κατά 60% τις εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων που θα μπαίνουν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» για το χρόνο που δεν εργάζονται. Η νέα ρύθμιση θα είναι σε ισχύ για 1,5 μήνα από 15 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως στην αρχική μορφή του προγράμματος «Συν-εργασία» το μη μισθολογικό κόστος βάραινε εξ ολοκλήρου τους εργοδότες, οι οποίοι θα έπρεπε να αναλάβουν την υποχρέωση να καλύπτουν το σύνολο των εισφορών των εργαζομένων, υπολογιζομένων επί του αρχικού ονομαστικού μισθού.

Με το νέο λίφτινγκ, το μη μισθολογικό κόστος επιμερίζεται ανάμεσα σε κράτος και εργοδότη, προκειμένου να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις και να αποφευχθούν οι απολύσεις.


πηγή:  Protothema.gr