Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραλιακή ζώνη πόλης & αντιπλημμυρικά Κωτσέλα στο δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής

Δημοτικό Συμβούλιο
10 Ιουνίου 2020 / 15:48

Δέκα θέματα περιλμαβάνονται στην ημερήσια διάταξη της κυριακάτικης (14/6, 21:00) συνεδρίασης στο Δημοτικό Θέατρο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, την προσεχή Κυριακή 14 Ιουνίου, στις 21:00, στην κεντρική Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Θεάτρου.

Μεταξύ των θεμάτων, που θα συζητηθούν, είναι η έγκριση της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων για τη μελέτη των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Κωτσέλα, αλλά και το αίτημα του Γιώργου Καρύδη σχετικά με την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης της πόλης της Κέρκυρας από το Καφέ - Γυαλί μέχρι και τον Ανεμόμυλο, συμπεριλαμβανομένου και του ΝΑΟΚ, στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη της 18ης Τακτικής Συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, η οποία σημειοτέον θα είναι κεκλεισμένων των θυρών για το κοινό, έχει ως εξής:

- Ανακοινώσεις.

- Ερωτήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Κέρκυρας (στο πλαίσιο ασκήσεως Δημοτικού Ελέγχου).

- Θέματα

1. Συζήτηση και λήψη Αποφάσεως επί έγγραφου αιτήματος που κατέθεσε ο Επικεφαλής της Παρατάξεως «Κερκυραϊκή Συμμαχία» κ. Γεώργιος Καρύδης, σχετικά με την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης της πόλης της Κέρκυρας από το Καφέ - Γυαλί μέχρι και τον Ανεμόμυλο, συμπεριλαμβανομένου και του ΝΑΟΚ, στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Εισηγητής ο Επικεφαλής της Παρατάξεως «Κερκυραϊκή Συμμαχία» κ. Γεώργιος Καρύδης).

2. Ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του, προκειμένου να εκπροσωπήσει το Δήμο  στη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Ιονίων Νήσων (ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ) (Εισηγήτρια η Δήμαρχος κα Μερόπη – Σπυριδούλα Υδραίου).

3. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 8-305/20.5.2020 Αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Κέρκυρας, περί σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για τη μελέτη του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Κωτσέλα» (Εισηγήτρια η Δήμαρχος κα Μερόπη – Σπυριδούλα Υδραίου).

4. Έγκριση τροποποίησης 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου «Αποκατάσταση των τριών κτιρίων εντός του κτήματος ΜΟΝ ΡΕΠΟ» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καλόγερος).

5. Έγκριση αιτήματος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κέρκυρας, περί έκτακτης επιχορηγήσεώς του από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Εισηγήτρια η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Μαρία Ζερβού).

6. Ταυτοποίηση σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Σύμβουλος κα Μαρία Ζερβού).

7. Ταυτοποίηση σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Σύμβουλος κα Μαρία Ζερβού).

8. Έγκριση του από 14.5.2020 πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής (2ο δρομολόγιο πλοίου) της σύμβασης με τίτλο «Μεταφορά με πλοίο στερεών απορριμμάτων από τα Διαπόντια νησιά στο λιμάνι της Κέρκυρας» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Σερεμέτης).

9. Έγκριση επιστροφής ποσού, που αφορά στην καταβολή ποσού στη ΔΕΗ για το μίσθωμα στέγασης αγροτικού ιατρείου στην Κοινότητα Κοκκινίου Δ.Ε. Παρελίων, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος (Εισηγητής ο κ. Γεώργιος – Ηλίας Παντελιός).

10. Έγκριση επιστροφής ποσού, που αφορά στην καταβολή ποσού ΔΕΗ για το μίσθωμα στέγασης αποθήκης καθαριότητας της Κοινότητας Κυνοπιαστών Δ.Ε. Αχιλλείων, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος (Εισηγητής ο κ. Γεώργιος – Ηλίας Παντελιός).