Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτιά για το Δημοτικό Σχολείο Άφρας στον διαγωνισμό Ανακύκλωσης Follow Green

Ανακύκλωση
09 Ιουνίου 2020 / 10:48

Πρώτη θέση για τους μαθητές της Άφρας στον διαγωνισμό του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων - Την Τετάρτη (10/6, 10:00) στο Μαράσλειο η τελετή βράβευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Ανακύκλωσης (σχολικός μαραθώνιος) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, που υλοποιεί το Followgreen, κατέκτησε το Δημοτικό Σχολείο της Άφρας, με το Δημοτικό Σχολείο Γουβιών ν' ακολουθεί στην 2η θέση.

Όπως γράφει η σελίδα του Δημοτικού Σχολείου Άφρας στο Facebook:

«Πρωτιά για το Σχολείο μας στο διαγωνισμό ανακύκλωσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας που υλοποιεί το "Followgreen"...!

Μόνο περηφάνεια νιώθεις όταν όλοι αγκαλιάζουν μια προσπάθεια που γίνεται για το κοινό καλό. Όταν "μπολιάζεις" τους μαθητές σου για την αγάπη και τον σεβασμό για το περιβάλλον.

Όταν οι μαθητές του Σχολείου μας γίνονται πολλαπλασιαστές και παροτρύνουν τους γονείς τους και την τοπική κοινωνία στην ανακύκλωση. Η πρωτιά δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά ήρθε...!

Ένα μεγάλο μπράβο πρώτα σε όλους τους μαθητές του Σχολείου μας, στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου που αγκάλιασαν την προσπάθεια φέρνοντας και οι ίδιοι από τα σπίτια τους ανακυκλώσιμα, στους γονείς και στους κατοίκους της Άφρας που έφερναν ανακυκλώσιμα υλικά από κάθε γωνία του χωριού και στο Σύλλογο Γονέων, ιδιαίτερα δε, στον πρόεδρο του Συλλόγου κ Τάσο Μπούα, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο...!

Τέλος συγχαρητήρια στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για την πρωτοβουλία του και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια. Μπράβο σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν, η προσπάθειά μας δεν σταματάει...! Όλοι μαζί να σώσουμε τη γη...! Κάθε μέρα είναι ημέρα περιβάλλοντος, κάθε μέρα είναι ημέρα ανακύκλωσης, συνεχίζουμε...!»




Αύριο η βράβευση από τον Δήμο


Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, αύριο, Τετάρτη στις 10:00, θα πέσει και τυπικά η αυλαία του σχολικού μαραθωνίου Ανακύκλωσης, με την τελετή βράβευσης των σχολείων που πρώτευσαν.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε o Σχολικός Μαραθώνιος “Πάμε Ανακύκλωση
στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

Η σχολική δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Στον Μαραθώνιο συμμετείχαν 23 δημοτικά σχολεία, τα οποία σε μόλις τέσσερις μήνες συνέλεξαν περισσότερα από 7.500 κιλά, κάνοντας διαλογή στην πηγή, τεσσάρων ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες), ενώ παράλληλα δέχονταν δωρεές πόντων μέσω της ειδικής σελίδας “Σχολεία”.

Ο Δήμος θα βραβεύσει με επαίνους συμμετοχής όλα τα σχολεία για την προσπάθειά τους, ενώ τα σχολεία που διακρίθηκαν θα λάβουν χρηστικά δώρα και δεντράκια για τις σχολικές τους μονάδες.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Μαραθωνίου, η Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου θα βραβεύσει τα πρώτα σχολεία, αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 10 το πρωί στον αίθριο χώρο του Δημαρχείου (Μαράσλειο Μέγαρο).

Τη βράβευση υποστηρίζουν η ΑΦΗΣ, και το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», τους οποίους ο Δήμος ευχαριστεί θερμά.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων έχει σχεδιάσει και πρόκειται να συνεχίσει τις δράσεις ευαισθητοποίησης και τη νέα σχολική χρονιά σε ακόμη περισσότερα σχολεία».