Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξαιρετικής ποιότητας το 95,7% του νερού κολύμβησης στην Ελλάδα

Περιβάλλον
08 Ιουνίου 2020 / 17:32

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος και αναλύσεις σε 27 χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση σε ότι αφορά την καθαρότητα και ποιότητα των υδάτων κολύμβησης

ΑΘΗΝΑ.  Στην 4η θέση (πίσω από Κύπρο, Αυστρία και Μάλτα) φιγουράρει η Ελλάδα σε ότι αφορά την καθαρότητα των υδάτων κολύμβησης, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την έρευνα, από τους 22.295 χώρους που ελέγχθηκαν, το 84,6% είχε εξαιρετική ποιότητα νερού. Η μελέτη κάλυψε περιοχές από 27 έθνη, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Μια ανάλυση ανά χώρα έδειξε ότι σε πέντε χώρες (Κύπρος, Αυστρία, Μάλτα, Ελλάδα και Κροατία) τουλάχιστον το 95% των υδάτων κολύμβησης ήταν άριστης ποιότητας,

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης είναι γενικά καλύτερη σε παράκτιες τοποθεσίες από ότι στην ενδοχώρα, με το 87,4% των παράκτιων περιοχών κολύμβησης να ταξινομούνται ως εξαιρετικές, σε σύγκριση με το 79,15% των νερών της ενδοχώρας στην ΕΕ.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος κλικάροντας ΕΔΩ