Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θετικός σε Covid19 υπάλληλος των Τεχνικών Υπηρεσιών στην Πρέβεζα

Πρέβεζα
08 Ιουνίου 2020 / 16:39

Πρόκειται για 57χρονο άνδρα, ο οποίος είναι ασυμπτωματικός και παρακολουθείται από ειδική ομάδα λοιμωξιολόγων του Νοσοκομείου Κοζάνης, απ΄ όπου κατάγεται, όντας σε καραντίνα

ΠΡΕΒΕΖΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ).  Aπό τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου γίνεται γνωστό ότι την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 εξετάσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης άνδρας 57 ετών ως ύποπτο κρούσμα για τον Κορωνοϊό Covid 19.

Το δείγμα βρέθηκε οριακά θετικό.

Το περιστατικό που παραμένει ασυμπτωματικό, παρακολουθείται από την ειδική ομάδα των λοιμωξιολόγων του Νοσοκομείου και παραμένει σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Κοζάνης, απ’ όπου κατάγεται.

Ο 57χρονος είναι υπάλληλος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας.

Από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας έχουν ήδη διενεργηθεί οι πρώτες ιχνηλατήσεις, τόσο στο επαγγελματικό, όσο και στο φιλικό του περιβάλλον.

Οι Διευθύνσεις Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας προχώρησαν σε δειγματοληψίες, ώστε να γίνουν τα απαραίτητα τεστ, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι θετικός στον ιό.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ληφθεί περίπου 35 δείγματα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις.

Έντεκα υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας μπήκαν σε καραντίνα για τις επόμενες επτά ημέρες..

Στο μεταξύ, κλειστή από αύριο Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή θα παραμείνει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, έπειτα από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, Στράτο Ιωάννου.

Η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για προληπτικούς λόγους, έως ότου ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση των επαφών και πραγματοποιηθεί η απολύμανση στο κτίριο.

Σε όλες τις επαφές του 57χρονου δόθηκε η οδηγία να παραμείνουν κατ’ οίκον ωσότου βγουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων. 

Οι ιχνηλατήσεις συνεχίζονται από τις Διευθύνσεις Υγείας Περιφέρειας και Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.