Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθηγητή Βασίλη Τσίκαρη σ΄ ευχαριστούμε!

πανεπιστημιακό
06 Ιουνίου 2020 / 19:18

Αλλά μια καλή κουβέντα του οφείλει και η δημοσιογραφία της Κέρκυρας και των Ιονίων νήσων για την άρνησή του να υποκύψει σε οδηγίες λογοκρισίας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Την αποχώρησή του από τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και την επιστροφή στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, γνωστοποίησε με δήλωση του, ο μέχρι χθες Διοικητής Βασίλης Τσίκαρης.
 
Οι Κερκυραίοι που συχνά, πυκνά χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ευχαριστούν τον ίδιο και μέσω αυτού, τους γιατρούς και το υγειονομικό του προσωπικό.
 
Δημοκρατία - ελευθεροτυπία
 
Αλλά μια καλή κουβέντα του οφείλει και η δημοσιογραφία της Κέρκυρας και των Ιονίων νήσων για την άρνησή του να υποκύψει σε οδηγίες λογοκρισίας. Η απάντησή του στην εντολή της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ να μην ανακοινώνουν τα νοσοκομεία ενώ η περιορισμένη κοινωνία διψούσε για νέα εν μέσω πανδημίας/καραντίνας, επιβεβαιώθηκε καθημερινώς και εμπράκτως. 
 
Είχε πει (13/4/2020): «Σας ενημερώνω ότι δεν προτίθεμαι να συνεργήσω στη φίμωση κανενός και πολύ περισσότερο να συμβάλλω στη ποδηγέτηση της ενημέρωσης των πολιτών που, κατά την άποψή μου, επιχειρείται με την εν λόγω εντολή σας. Ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τις ενέργειές του, τις δηλώσεις του και τα γραφόμενά του. Είναι έξω και πέρα από κάθε δημοκρατική αρχή με οποιαδήποτε μορφή η λογοκρισία.Το δικαίωμα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης δεν μπορεί να θυσιαστεί στο όνομα της οποιασδήποτε σκοπιμότητας»!
 
Ευχαριστώ όλους
 
Η θητεία του κ. Τσίκαρη ολοκληρώθηκε. «Μαζί με τον Αναπληρωτή Διοικητή Κων. Χολέβα, υπηρετήσαμε με συνέπεια το όραμά μας για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Τσίκαρης, ο οποίος προσθέτει ότι «το αν καταφέραμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην υλοποίηση αυτού του οράματος, οι μόνο έγκυροι αξιολογητές είναι οι Εργαζόμενοι και οι πολίτες της περιοχής».