Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα αιτήματα του Ενιαίου Φορέα στη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου

Ενιαίος Εμπορικός Φορέας
06 Ιουνίου 2020 / 09:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 3 Ιουνίου μετά από αίτημα του Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Ενιαίος Φορέας σημειώνει:

Αναπτύξαμε με επάρκεια όλα τα προβλήματα του Κλάδου ( και εν γένει της Κερκυραϊκής κοινωνίας), νομίζουμε δε ότι έγινε κατανοητή η πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι Εποχικές Εμπορικές Επιχειρήσεις λόγω των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων (covid- 19). Δεσμεύτηκε η κ. Δήμαρχος ότι θα μεταφέρει και μέσω της ΚΕΔΕ στην Κυβέρνηση, την απαίτηση μας για πραγματική στήριξη και βοήθεια που μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει!

Ζητήσαμε και ανάλυση των ενεργειών και μέτρων που θα λάβει ο Δήμος στα πλαίσια και της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακούφιση των επαγγελματιών και των εμπόρων.

Καταθέσαμε υπόμνημα με τα αιτήματα μας για την έλλειψη ρευστότητας και την κάλυψη των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας. Επίσης έγινε πλήρης ανάλυση του σχεδίου που επεξεργάστηκε ο Ενιαίος Φορέας με τους συμβούλους του για την κάλυψη της τεράστιας ζημίας που έχει επέλθει λόγω του ¨covid 19¨ στις αφίξεις, διανυκτερεύσεις και στα τουριστικά έσοδα.

Ενδεικτικά σημειώσαμε τις πάγιες παθογένειες του Τόπου μας Εποχικότητα- Νησιωτικότητα- Παραμεθόριος περιοχή που δυσκολεύουν καταλυτικά την ήδη δραματική κατάσταση (οκτώ μήνες χωρίς έσοδα μόνο με έξοδα).

Η κ. Δήμαρχος ζήτησε άμεσα να της παραδώσουμε σημείωμα με τις προτεινόμενες λύσεις από εμάς για την εξεύρεση τρόπων άφιξης τουριστών- επισκεπτών- περιηγητών που δεν θα έρχονταν σε υπό κανονικές συνθήκες στην Κέρκυρα με δημιουργία κινήτρων σε ειδικές ομάδες. Π.χ.:

- Προώθηση οδικού Τουρισμού με δελεαστικά κίνητρα, από την Πολιτεία και επιχειρηματίες.

- Ειδική καμπάνια για τους Ομογενείς Έλληνες με κίνητρα ώστε να ταξιδέψουν στην Πατρίδα.

- Εσωτερικός Τουρισμός τύπου Εργατικής Εστίας.

- Επιδότηση μικρών & μεσαίων τουριστικών σκαφών για την δημιουργία νέας πιο ευέλικτης αγοράς Κρουαζιέρας.

- Δημιουργία νέου προγράμματος του Ε.Ο.Τ. και του Υπουργείου Τουρισμού για χειμερινές διακοπές με κίνητρα σε Έλληνες και αλλοδαπούς για την σεζόν 11ος /2020- 3ος /2021.

Τέλος ενημερώσαμε την κ. Δήμαρχο ότι ο Ενιαίος Φορέας αν δεν εισακουστεί γενικώς από την Κυβέρνηση και τους θεσμικούς παράγοντες θα κλιμακώσει την αντίδραση του σε κάθε νόμιμο και Συνταγματικό μέσο ώστε να διασφαλίσει την επιβίωση των Συναδέλφων- Μελών του Κλάδου και την αποτροπή ξεπουλήματος του Ιστορικού Κέντρου που ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει στην κατάργησή του.
Αναμένουμε…