Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγωνία στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ για το... πού θα παίζει ποιος

ΕΠΣΚ
05 Ιουνίου 2020 / 18:16
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Καμιά επίσημη ενημέρωση για άνοδο & υποβιβασμό από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η πρόωρη διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων άφησε κάποιες εκκρεμότητες που κανείς δεν ξέρει πότε θα τις ξεκαθαρίσει το Δ.Σ. της Ένωσης.

Αυτό που περιμένουν κάποιες ομάδες είναι αν και πόσες θα υποβιβαστούν από την Α1 και Α κατηγορία, αφού πέραν του ΟΦΑΜ που ανεβαίνει στην Γ΄ Εθνική σύμφωνα με την οδηγία της ΕΠΟ, ανεπίσημα (επίσημα δεν υπάρχει ανακοίνωση) έχουμε τις ομάδες που προβιβάζονται ΑΕ Καναλίων, Φαίακας Μαραθιά και Κεραυνός Αγ. Νικολάου από την Α στην Α1 και Εθνικός Περουλάδων, ΑΟ Κανονιού, Ποσειδώνας Βιταλάδων από την Β στην Α.

Υπάρχουν ζητήματα που έπρεπε ήδη να είχαν ξεκαθαριστεί και έχουν σχέση με την κατάταξη των κατηγοριών για την επόμενη σεζόν. Ξεκαθάρισε ότι θα έχουμε με βάση τα δεδομένα στην Α1 3 νέες ομάδες και έχουν μείνει 12 από την τελευταία σεζόν. Τι θα κάνει η Ένωση; Θα υποβιβάσει τον Κάβο σαν τελευταίο ή θα σκεφτεί (εκλογική χρονιά βλέπετε) να μην υποβιβάσει καμιά ομάδα, με παράλληλη άνοδο και των ομάδων που κατέλαβαν την 4η θέση στην Α (Μπενίτσες) και στην Β (Θύελλα). Αυτό θα σημαίνει ότι και από την Α δεν θα έχουμε κανένα υποβιβασμό.  

Πάντα υπάρχει το ερώτημα αν τελικά δηλώσουν συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική και οι τρεις Κερκυραϊκές ομάδες, αφού χωρίς τουρισμό και με περιορισμένες τις οικονομικές δυνατότητες, δεν θα μας κάνει εντύπωση κάποια να παίξει στην Α1. Στην περίπτωση αυτή τι θα γίνει;

Ένα πιο πιθανό σενάριο είναι να υποβιβαστούν ο τελευταίος της Α1 (ΑΟ Κάβος) και ο τελευταίος της Α (Μ. Αλέξανδρος, που απείχε όλη τη χρονιά) και να έχουμε στην Α1 και Α από 14 ομάδες (μην υπολογίζοντας την περίπτωση ομάδα της Γ΄ Εθνικής να παίξει τοπικό), ενώ στη Β΄ κατηγορία α παίξουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες συν όποιες νέες δηλώσουν συμμετοχή (σίγουρα ο ΑΟ Κέρκυρα).

Ένα τελευταίο ενδεχόμενο είναι κάποια ομάδα από την Α1 να μην δηλώσει συμμετοχή ή και από την Α… σε αυτή την περίπτωση τι θα γίνει;

Η άποψή μας είναι ότι οφείλει η Ένωση να πάρει σύντομα τις αποφάσεις της, προβλέποντας όλα τα παραπάνω και ακόμα κάτι αναπάντεχο σε όλα αυτά. Και αυτό γιατί μπορεί να μην καίγονται πολλές ομάδες, αλλά πέρασε ήδη η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και δεν φαίνεται κάτι να κινείται. Βέβαια υπάρχει το θέμα του κυπέλλου, οι ΓΣ. Της ΕΠΟ, οι εκλογές, το άδειο ταμείο κλπ που πιθανόν είναι τα σημαντικά και ασήμαντο η επικύρωση των βαθμολογιών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Και εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι αποφάσεις, εκτός από τις ομάδες που κινδυνεύουν να υποβιβαστούν, θα είναι σημαντικές και για Μπενίτσες, Θύελλα που ελπίζουν σε άνοδο  υπό προϋποθέσεις.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια