Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Α. Γκερέκου με Ρόδη Κράτσα: Προωθείται η ταυτότητα της ασφαλούς Περιφέρειας

ΕΟΤ
05 Ιουνίου 2020 / 14:30

Συζήτηση εφ’όλης της ύλης είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με την Πρόεδρο του ΕΟΤ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Άντζελα Γκερέκου συναντήθηκε, σήμερα, στο γραφείο της, στις Αλυκές Ποταμού, η              Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, όπου συζήτησαν όλα τα θέματα που άμεσα ή έμμεσα άπτονται του τουρισμού.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά την Πρόεδρο του ΕΟΤ για τις ενέργειες, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφερειακή Αρχή για την αναβάθμιση και δημιουργία των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και κατάρτισης των ανέργων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Όπως ανέφερε εντάχθηκαν συνολικά 400 νέες τουριστικές επιχειρήσεις ( με συνολικό προϋπολογισμό επένδυσης  61.780.770 ευρώ), ενώ δίνεται η δυνατότητα σε 500 ανέργους από τα Ιόνια Νησιά να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα ενισχύσουν το βιογραφικό τους και θα βοηθήσουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, κυρίως του τουρισμού.
 
Εκτενής ενημέρωση υπήρξε επίσης και για τα εμβληματικά έργα, όπως το Αχίλλειο και η Βίλλα Ρόσα, τα οποία έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και της ασφάλειας μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ύψους 30 εκατ. ευρώ για την ταχεία υλοποίηση έργων βελτίωσης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για την πορεία των υδατοδρομίων, την εργολαβία για την αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών στην Κέρκυρα  και τον ευπρεπισμό των δρόμων.

Βαρύτητα δόθηκε επίσης και στην ανάγκη επιτάχυνσης των έργων που συνδέονται με τον θαλάσσιο τουρισμό, με στόχο τη δημιουργία ασφαλών χώρων ελλιμενισμού για τα σκάφη που προσεγγίζουν τα Ιόνια Νησιά τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Σε ότι αφορά το τουριστικό γίγνεσθαι η κ.Γκερέκου επισήμανε ότι στόχος φέτος είναι οι όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες αλλά και η  στοχευμένη τουριστική προβολή, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστές οι συνθήκες των διεθνών εκθέσεων και άλλων τουριστικών πρωτοβουλιών.

Η κ. Κράτσα ενημέρωσε για την προετοιμασία υποδοχής τουριστών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ενώ με κάθε τρόπο και μέσο προωθείται το μήνυμα της «σοβαρής και ασφαλούς Περιφέρειας».