Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: Ούτε ένα ευρώ για τουριστική προβολή των Ιονίων από την Περιφερερειάρχη

Τουριστική προβολή
05 Ιουνίου 2020 / 14:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ανοχύρωτα άφησε τα νησιά μας η περιφερειακή αρχή Κράτσα» επισημαίνει ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον τουρισμό στα νησιά μας εξ αιτίας των συνεπειών του covid-19, η περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν είναι σε θέση να κάνει ούτε μία δράση τουριστικής προβολής στοχεύοντας σε αγορές που μπορούν να ενισχύσουν την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου έχει «κρατήσει» για τον εαυτό της το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού στην ΠΙΝ, έχοντας την πλήρη ευθύνη για ό,τι γίνεται ή δεν γίνεται.
Και δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα! Ιδού γιατί:
  • Η περιφερειάρχης, με την ανάληψη των καθηκόντων της, ακύρωσε διαγωνισμό προϋπολογισμού 468.000 ευρώ για την προβολή της ΠΙΝ με αξιοποίηση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαγωνισμό που είχε προετοιμάσει και χρηματοδοτήσει η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020 (πρόσκληση ΙΟΝ 30).
  • Η περιφερειάρχης δεν υπέβαλλε καμία πρόταση αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 στα πλαίσια νεότερης πρόσκλησης (ΙΟΝ 76) συνολικού ύψους 800.000 ευρώ που είχε εκδώσει η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ και η οποία έληξε άπρακτη την 31/12/2019.
Σε σχετική επερώτηση της ΑΝΑΣΑ στο περιφερειακό συμβούλιο η κ. Κράτσα εξήγησε την απραξία της με την δικαιολογία ότι θα προωθήσει τον δικό της σχεδιασμό. Ο ανύπαρκτος λοιπόν σχεδιασμός της περιφερειακής αρχής Κράτσα οδήγησε στο απόλυτο μηδέν. Μηδέν στην αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ για την τουριστική προβολή, μηδέν στην ύπαρξη οποιουδήποτε σχεδίου για στοχευμένη προβολή των νησιών μας και ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων.
Η ΑΝΑΣΑ καλεί τους φορείς του τουρισμού των νησιών μας, καθώς και τους δήμους της ΠΙΝ, να απαιτήσουν από την υπεύθυνη Τουρισμού της ΠΙΝ κ. Κράτσα την ΑΜΕΣΗ αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ που λιμνάζουν, για την προβολή μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά