Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλαλητήριο ξενοδοχοϋπαλλήλων την Πέμπτη 11 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
04 Ιουνίου 2020 / 20:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αδυναμία διαπραγματεύσεων προκύπτει από την έως τώρα ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας.

Η αλληλογραφία που ανταλλάχθηκε δεν οδήγησε σε κανένα αποτέλεσμα, όπως ενημερώνει το Συνδικάτο.  «Αποστέίλαμε στις 2 Ιουνίου 2020 επιστολή προς την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας καλώντας τους σε συνάντηση με την παρακάτω πρόσκληση:
‘’Εν όψει της έναρξης της φετινής τουριστικής σαιζόν και με όλα τα προβλήματα που αυτή ξεκινάει , θεωρούμε πως είναι ανάγκη η πραγματοποίηση μιας συνάντησης ανάμεσα στους εκπροσώπους των εργοδοτών και τους εκπροσώπους των εργαζομένων ώστε να συζητηθούν όλα τα ανοιχτά θέματα.
Για το λόγο αυτό προτείνουμε η συνάντηση αυτή να γίνει την Πέμπτη 4 Ιουνίου και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία μας στο Εργατικό Κέντρο  Κέρκυρας’

 
Η Ένωση Ξενοδόχων απάντησε στις 3 Ιουνίου 2020 με την παρακάτω επιστολή:
‘’Σε απάντηση του εγγράφου σας  με Αρ. Πρωτ. 1529, 2/6/2020 σας γνωρίζουμε ότι με την τωρινή κατάσταση ως προς το άνοιγμα των ξενοδοχείων της Κέρκυρας σε μια απολύτως ρευστή κατάσταση λόγω του μη προγραμματισμού πτήσεων εξωτερικού αλλά και αναμένοντας διευκρινιστικές εγκυκλίους σε ότι αναφορά τα εργασιακά της τρέχουσας περιόδου, προτείνουμε να γίνει η συνάντηση όταν θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα των παραπάνω δεδομένων και πριν το άνοιγμα των εποχιακών ξενοδοχείων.’
 
Στις 18/2/2020 καλέσαμε την Ένωση Ξενοδόχων να προσέλθει σε διαπραγμάτευση τις 3/3/2020 για την υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ.
Η Ένωση Ξενοδόχων αρνήθηκε την πρόσκληση απαντώντας ως  ακολούθως:
‘’Σε απάντηση της από 18-2-2020 πρόσκλησης σας γνωρίζουμε τα εξής:
Ως γνωστόν έχει υπογραφεί Σ.Σ.Ε. μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων(Π.Ο.Ξ.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας με διάρκεια από 1-1-2018 μέχρι 31-12-2019 και επίκειται η νέα συλλογική σύμβαση μεταξύ των ως άνω συμβαλλομένων.
Το περιεχόμενο της σύμβασης αυτής μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους , μας καλύπτει απολύτως και επομένως δεν συμφωνούμε στην από 18-2-2020 πρόσκληση σας για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ της Ενωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας και του Συνδέσμου Ξενοδοχουπαλλήλων Κέρκυρας’’

 
«Είναι προφανές ότι πίσω απ την αδιαλλαξία των ξενοδόχων κρύβεται η σαφής επιλογή τους να τσακίσουν με κάθε ευκαιρία τα εργατικά δικαιώματα και να συρρικνώσουν το εισόδημα των εργαζομένων» αναφέρει το Συνδικάτο, καλώντας τους εργαζομένους στον τουρισμό να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με Συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.