Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξοπλισμός για Οδοντοθεραπεία ΑμεΑ με δωρεές φορέων και πολιτών

Νοσοκομείο Κέρκυρας
04 Ιουνίου 2020 / 19:52

Με αγορά από τον κοινό τραπεζικό λογαριασμό Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Ιατρικού Συλλόγου

Εφικτή είναι πλέον η λειτουργία Ειδικής Μονάδας Οδοντοθεραπείας για Άτομα με Αναπηρία στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας μετά και την παράδοση του απαραίτητου και τελευταίας τεχνολογία εξοπλισμού. Η παράδοση έγινε χθες στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ρουμπάτη, παρουσία του κ. Σπ. Ζουμπουλίδη ως εκπροσώπου της αναπηρικής κοινότητας, της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπης Υδραίου και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Β. Καλούδη. Σημειώνεται ότι η αγορά του συγκεκριμένου εξοπλισμού ύψους 10.000 περίπου ευρώ, έγινε από δωρεές που είχαν κατατεθεί στον κοινό λογαριασμό τον οποίο έχει εδώ και δύο μήνες ανοίξει ο Ιατρικός Σύλλογος με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων.

Πρέπει να τονιστεί ότι στην κοινή αυτή προσπάθεια Ιατρικού Συλλόγου και Δήμου Κερκυραίων και Διαποντίων έχουν συμβάλει σημαντικά ο Σύλλογος υποστήριξης οικογενειών με παιδιά που νοσούν από σοβαρές ασθένειες “Φάρος Ζωής”, το Επιμελητήριο, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας και πολλοί επιχειρηματίες αλλά και απλοί πολίτες.

Πλέον, με το υπάρχον εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο έχει την δυνατότητα να αναλάβει δύσκολες περιπτώσεις είναι εφικτή εξειδικευμένη θεραπεία και περίθαλψη ατόμων ΑμεΑ υπό γενική αναισθησία και ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αναπηρία.
Σε δήλωσή της η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου επεσήμανε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

“Με τη βοήθεια όλων των φορέων καταφέραμε και φέραμε στο Νοσοκομείο Κέρκυρας το συγκεκριμένο μηχάνημα για οδοντιατρικές επεμβάσεις σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, σε ανθρώπους με αναπηρίες, αλλά και σε ανθρώπους που έχουν υπερκινητικότητα. Η Ειδική Μονάδα Οδοντοθεραπείας αυξάνει πολύ περισσότερο την αξία του νοσοκομείου μας και το κύρος του. Πλέον γίνεται ένα από τα πιο σύγχρονα και τα πλέον άρτια σε εξοπλισμό ως περιφερειακά νοσοκομείο σε μία έδρα νησιωτικής περιφέρειας, ενώ αποτελεί παράλληλα ένα κριτήριο για την επιλογή επισκεπτών του νησιού μας. Ανεβάζουμε την ποιότητα υγείας των κατοίκων του νησιού, αλλά και των επισκεπτών της Κέρκυρας και γινόμαστε ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς στη χώρα».
 
Παρόντες στην παράδοση του προαναφερόμενου εξοπλισμού ήταν εκτός του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ρουμπάτη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αναπηρία, ο Διευθυντής της Οδοντιατικής Κλινικής του Νοσοκομείου και ο ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας.