Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Γερμανοί ξανάρχονται! Ο Όμιλος Λουφτχάνσα ανακουφίστηκε με τα κρατικά λεφτά και άνοιξε ξανά τα φτερά του και για την Κέρκυρα

λουφτχάνσα
04 Ιουνίου 2020 / 19:15

- Από τις αρχές Ιουλίου διπλασιάζονται οι πτήσεις της Lufthansa από Μόναχο για Αθήνα, ενώ από το ίδιο αεροδρόμιο ξεκινούν και οι πτήσεις για Ηράκλειο, Κέρκυρα, Σαντορίνη και Ρόδο. Ξεκινούν επίσης και πτήσεις από Φρανκφούρτη για Θεσσαλονίκη - Η SWISS ξεκινάει πτήσεις από Γενεύη προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Μύκονο, Κω και Κέρκυρα από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου - Η Austrian Airlines θα ξεκινήσει πτήσεις από Βιέννη για Χανιά, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κάρπαθο, Κω, Ρόδο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο - Ο Όμιλος θα επαναφέρει το 90% των πτήσεων κοντινών και μέσων αποστάσεων και το 70% των πτήσεων μακρινών αποστάσεων μέχρι και τον Σεπτέμβριο

ΑΘΗΝΑ. Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa επεκτείνουν εκ νέου το πρόγραμμα πτήσεων τους για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, προσφέροντας τόσο πτήσεις κοντινών, όσο και μακρινών αποστάσεων. Το νέο πρόγραμμα έχει στόχο να προσφέρει πρόσβαση σε όσους περισσότερους προορισμούς γίνεται. 
Η Lufthansa μόνο θα πετά το φθινόπωρο περισσότερες από 100 φορές την εβδομάδα σε προορισμούς στην Βόρεια Αμερική, μέσω των κομβικών αεροδρομίων της Φρανκφούρτης και του Μονάχου. Περίπου 90 πτήσεις την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί για την Ασία, πάνω από 20 στη Μέση Ανατολή και πάνω από 25 στην Αφρική. Για την Αφρική, για παράδειγμα, αποκαθίστανται οι πτήσεις σε Γουιντχοεκ και Ναιρόμπι, για τη Μέση Ανατολή σε Βηρυτό και Ριάντ, για Βόρεια Αμερική σε Χιούστον, Βοστώνη και Βανκούβερ και για την Ασία σε Χονγκ Κόνγκ και Σιγκαπούρη. 
Για τα δρομολόγια κοντινών και μέσων αποστάσεων, η Lufthansa θα προσφέρει πάνω από 1.800 εβδομαδιαίες πτήσεις από τον Σεπτέμβριο και έπειτα. 102 προορισμοί θα εξυπηρετούνται από την Φρανκφούρτη και 88 από το Μόναχο και θα περιλαμβάνουν τις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Ρόδο, Σαντορίνη στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων τις Μάλαγα, Αλικάντε, Νάπολη, Παλέρμο, Φάρο, Μαδέιρα, Όλμπια, Ντουμπρόβνικ, Ρέικιαβικ στην υπόλοιπη Ευρώπη, μαζί με πολλούς ακόμη καλοκαιρινούς προορισμούς από την Φρανκφούρτη. 
Από τον Ιούλιο και έπειτα, η AustrianAirlines θα πετάξει και πάλι για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου σε προορισμούς μακρινών αποστάσεων. Η Μπανγκόκ, το Σικάγο, η Νέα Υόρκη (Νιούαρκ) και η Ουάσινγκτον θα εξυπηρετούνται και πάλι με έως και τρεις πτήσεις την εβδομάδα. Το Ευρωπαϊκό δίκτυο της εταιρείας θα επεκταθεί επίσης από τις αρχές Ιουλίου και έπειτα και θα περιλαμβάνει διάφορους προορισμούς διακοπών, μεταξύ των οποίων και τα Χανιά, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κάρπαθο, Κω, Ρόδο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο στην Ελλάδα.
ΗSWISS σχεδιάζει να επιστρέψει στην εξυπηρέτηση του 85% των προορισμών που εξυπηρετούσε πριν τον κορονοϊό μέχρι και το φθινόπωρο, με περίπου το ένα τρίτο της δυναμικότητας σε αυτούς τους προορισμούς. Ως ο εθνικός αερομεταφορέας της Ελβετίας η SWISS δεσμεύεται να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες πτήσεις στην φάση της αποκατάστασης του δικτύου. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί αρχικά σε προορισμούς στην Ευρώπη από Ζυρίχη και Γενεύη, ενώ άλλοι διηπειρωτικοί προορισμοί θα επανενταχθούν στο δίκτυο της σταδιακά. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα, η εταιρεία είχε διατηρήσει τις πτήσεις για Αθήνα καθ’όλη τη διάρκεια των ταξιδιωτικών περιορισμών, αρχικά με πτήσεις επαναπατρισμού και έπειτα με τακτικές πτήσεις από την Ζυρίχη.
Η Eurowings θα επεκτείνει επίσης σημαντικά το έργο της, τόσο για ταξίδια αναψυχής όσο και για επαγγελματικά ταξίδια και σχεδιάζει να λειτουργήσει το 80% των προορισμών της μέσα στο καλοκαίρι. Με την άρση των ταξιδιωτικών προορισμών έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση ενδιαφέροντος για τουριστικούς προορισμούς όπως οι Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Κροατία. Για αυτό τον λόγο η Eurowings θα αποκαταστήσει το 30 με 40% της δυναμικότητάς της μέσα στον Ιούλιο, με πτήσεις κυρίως από Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Στουτγάρδη και Κολωνία/Βόννη.