Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απέκτησε οδοντιατρικό μηχάνημα για ΑμεΑ το Νοσοκομείο Κέρκυρας

Γ.Ν.Κ.
04 Ιουνίου 2020 / 14:23

Η Ειδική Μονάδα Οδοντοθεραπείας ΑμεΑ με το συγκεκριμένο εξοπλισμό λύνει ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα ολοκληρωμένης οδοντοθεραπείας για άτομα με αναπηρία, ενώ εξοπλίζει το Νοσοκομείο με επιπλέον δημόσιες παροχές στον χώρο της υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Εγκαταστάθηκε στο Οδοντιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας ένα τροχήλατο οδοντιατρικό μηχάνημα ,με προδιαγραφές κατάλληλες  για άτομα με αναπηρία.

Το μηχάνημα αυτό  αποκτήθηκε από  δωρεές που κατατέθηκαν στον κοινό λογαριασμό που έχει ο Ιατρικός Σύλλογος με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Η Ειδική Μονάδα Οδοντοθεραπείας ΑμεΑ με το συγκεκριμένο εξοπλισμό λύνει ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα ολοκληρωμένης οδοντοθεραπείας για άτομα με αναπηρία, ενώ εξοπλίζει το Νοσοκομείο  με επιπλέον δημόσιες παροχές  στον χώρο της υγείας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, «είμαστε τέταρτοι πανελλαδικά που ασχολούνται με την οδοντιατρική περίθαλψη ΑμεΑ. Πρόκειται για άτομα που δεν συνεργάζονται για τοπική αναισθησία και ολοκληρώνονται όλες οι στοματικές οδοντιατρικές θεραπευτικές αγωγές σε μία φορά, ενώ μετά ακολουθεί ο οδοντιατρικός έλεγχος.

Σήμερα γίνεται πραγματικότητα ένα χρόνιο αίτημα του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία για καλύτερη οδοντιατρική περίθαλψη.

Η εξυπηρέτηση στο Οδοντιατρείο του Νοσοκομείου γίνεται κατόπιν ραντεβού  και συνεννοήσεως,  στο τηλέφωνο 2661030062».